Μήπως οι συνάδελφοί σας παραιτούνται «σιωπηρά»; Δείτε τι σημαίνει αυτό

Οικονομία


Επαγγελματίες της γενιάς Ζ δεν πιστεύουν ότι η εργασία τους μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα χρήματα ή καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη· «Δεν πρόκειται να κάνω περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται»

Το να μην παίρνετε την εργασία σας στα σοβαρά έχει λάβει μία νέα ονομασία: σιωπηρή παραίτηση.

Η φράση αυτή έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο TikTok, καθώς νέοι σε ηλικία επαγγελματίες δεν επιθυμούν να «ξεπεράσουν τον εαυτό τους» στην καριέρα τους, χαρακτηρίζοντας αυτή την έλλειψη ενθουσιασμού ως μια μορφή «παραίτησης». Δεν πρόκειται, ωστόσο, για πραγματική παραίτηση, τονίζουν οι εν λόγω επαγγελματίες. Στην ουσία, παραμένετε κανονικά στην εταιρεία όπου εργάζεστε – αλλά, ταυτόχρονα, αφιερώνετε περισσότερο χρόνο και σε πράγματα που κάνετε εκτός εργασίας.

  •  Νέα τάση στο γραφείο – Γιατί οι εργαζόμενοι «καταργούν» τις Παρασκευές

Τα εν λόγω βίντεο στο TikΤok ποικίλλουν – μπορεί να αφορούν απλές σκέψεις εργαζομένων για την εύρεση ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή και διάφορα σαρκαστικά αστεία. Ορισμένοι εργαζόμενοι θέτουν αυστηρά όρια μεταξύ υπερωριών και οικογένειας, ώστε να μπορούν να διαχωρίζουν την επαγγελματική από την προσωπική τους ζωή. Άλλοι εργάζονται κανονικά το οχτάωρό τους, κάνοντας απλώς όσα χρειάζεται για να βγάλουν τα προς το ζην. Πολλοί, ακόμη, δήλωσαν ότι θα ήθελαν η καριέρα τους να μην ορίζει την ταυτότητά τους.

Φυσικά, όταν ξεκινάμε να αποτελούμε μέρος του εργατικού δυναμικού, συνειδητοποιούμε ότι το να έχουμε μία θέση εργασίας δεν είναι κάτι το απλό. Το να «κουμαντάρουμε» τους εργοδότες μας και τον τρόπο με τον οποίο «κακομεταχειρίζονται» τους εργαζομένους τους δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Πολλοί, ακόμη, από τους εργαζομένους, που όταν είναι νέοι υποστηρίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να ανελιχθούν στην ιεραρχία, καταλήγουν, εν τέλει, να αλλάξουν άποψη.

Η διαφορά, σήμερα, έγκειται στο ότι αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν TikTok και ότι υπάρχουν διάφορα hashtag που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκφραστούν. Και οι εν λόγω εικοσάρηδες εντάχθηκαν στον κόσμο της εργασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται, όπως, π.χ. η δυσκολία να τεθούν όρια μεταξύ επαγγελματικής και…Πηγήin.gr