Μαρινάκης: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο

Αθλητικά


Ηγετική και ενωτική η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου – Η πρώτη μεγάλη του δέσμευση

Ενωτικός και με διάθεση να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ο νέος πρόεδρος της Super League στη σύντομη τοποθέτησή του πρόλαβε να αναλάβει την πρώτη μεγάλη δέσμευση προς αυτήν την κατεύθυνση. Και κυρίως: πρόλαβε να δώσει το στίγμα για την (ίσως) τελευταία ευκαιρία προκειμένου το τόσο δημοφιλές αλλά και τόσο απαξιωμένο προϊόν στη χώρα μας, το ποδόσφαιρο, να ανέβει στο τρένο της προόδου.

Να εναρμονιστεί με τους κανόνες και τον τρόπο που το χαρακτηρίζει στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

«Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League, ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω» προλόγισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στη σημερινή συνεδρίαση. Και άπλωσε τις σκέψεις του για τη μέθοδο που απαιτείται. Μεταξύ μας; Για όσα είναι χρόνια τώρα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς όχι και εφαρμόσιμα. «Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ» είπε.

«Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την εθνική μας ομάδα, και να μην ασχολείστε με το ποιος θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League θα επωμιστούμε το κόστος, ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεσμεύτηκε ως Πρόεδρος της Super League ότι θα φροντίσει ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών στη Super League 2 να είναι πλέον αντίστοιχο με αυτό της SL1, σε μια κίνηση που ομολογουμένως αποτελεί δώρο για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠΠ) αλλά και ο συνεταιρισμός της SL2 τον ευχαρίστησαν γι’ αυτήν την κίνηση υπέρ του έλληνα ποδοσφαιριστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος της Λίγκας συμμετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, καθώς θεσμικά διατηρεί πλέον το ρόλο του…Πηγήin.gr