Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living

Οικονομία


Το μέλλον που είναι ήδη εδώ φώτισε το δεύτερο ΟΤ Forum Meta – Living και η τεράστια επιτυχία του με μεγάλη συμμετοχή του κοινού αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των αλλαγών, των προκλήσεων και της γνώσης, προκειμένου η επόμενη μέρα να σχεδιαστεί σωστά και να είναι καλύτερη.

Έννοιες που φαντάζουν πολύπλοκες και ασαφείς σε πολλούς, παρά τη γενικευμένη χρήση τους στο δημόσιο λόγο, -όπως έξυπνες πόλεις, ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, ενεργειακός μετασχηματισμός- κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου του ΟΤ, όχι μόνο διασαφηνίστηκαν, αλλά αναδείχθηκε η σημασία τους ως εργαλεία για τη δημιουργία βιώσιμου, αλλά και καλύτερου μέλλοντος.

Στην αποσαφήνισή τους συνέβαλαν οι εκλεκτοί και απολύτως καταρτισμένοι ο καθένας στο αντικείμενό του προσκεκλημένοι του συνεδρίου, που χάρισαν με γενναιοδωρία γνώση και λύσεις, ενώ πρότειναν στρατηγικές ώστε το meta – Living να συνδυαστεί με ουσιαστική βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

«Δύο ημέρες, πάνω από 40 πάνελ και θεματικές ενότητες, περισσότεροι από 150 εκλεκτοί προσκεκλημένοι» είπε ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου Ντίνος Σιωμόπουλος στην αποφώνησή του, σπεύδοντας να υπογραμμίσει τη μεγάλη απουσία από αυτό το συνέδριο που δεν ήταν άλλη από αυτή του αείμνηστου Κώστα Τσαούση, πρωτεργάτη και εκ των εμπνευστών της ιδέας των ΟΤ Forum, που δυστυχώς έφυγε νωρίς.

«Όμως από εκεί ψηλά που είναι, είμαι σίγουρος ότι θα είναι περήφανος για αυτό το OT Forum, το οποίο θέλουμε να του αφιερώσουμε» είπε συγκινημένος ο Ντίνος Σιωμόπουλος.

Πρωτοπόρος, διορατικός και μπροστά από την εποχή του, σίγουρα ο Κώστας Τσαούσης θα ενέκρινε το OT Forum Meta Living.

«Αν σκέφτεσαι για έναν χρόνο, φύτεψε έναν σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους» έλεγε ο Κομφούκιος.

Επιστήμονες, πολιτικοί και επιχειρηματίες που συμμερίζονται όπως και ο ΟΤ ότι χωρίς γνώση και σχεδιασμό το μέλλον θα μας βρίσκει πάντα απροετοίμαστους να θρηνούμε τις χαμένες ευκαιρίες, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και το πλήθος των λύσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί διεθνώς, ώστε να καταρτιστεί η αναγκαία στρατηγική που θα οδηγήσει τη χώρα στη meta-πραγματικότητα της νέας εποχής.

Τα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ…Πηγήin.gr