Μητσοτάκης – Μπιν Σαλμάν: Το μεγάλο σχέδιο του Σαουδάραβα να μετατρέψει την Ελλάδα σε κόμβο για το υδρογόνο

Πολιτική


Ο πρίγκιπας διάδοχος αναφέρθηκε στο πρότζεκτ για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και για τη διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στο τομέα των τηλεπικοινωνιών

Τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσία του Σαουδάραβα μεγιστάνα στην Ελλάδα θεωρείται κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα μας από το εξωτερικό, καθώς τα κεφάλαια που αναμένεται να δαπανηθούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, είναι μυθικά.

  •  Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν – Ζήτησε… 300 λιμουζίνες για την Αθήνα

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή στο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε ένα μεγάλο μέρος της επενδυτικής ατζέντας και των σχεδίων του, λέγοντας πως, μεταξύ άλλων, η Σαουδική Αραβία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε κόμβο για το υδρογόνο στην Ευρώπη.

Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρίγκιπα διάδοχου αμέσως μετά την υποδοχή στο Μαξίμου:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υψηλότατε, είναι πραγματικά χαρά μου να σας υποδέχομαι στην Αθήνα, στο πρώτο ταξίδι σας στην Ευρώπη μετά την πανδημία Covid-19. Είναι μία ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δύναμη της στρατηγικής μας σχέσης. Θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περιφερειακές εξελίξεις αλλά και πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω την σημαντική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ και πάλι για το project «Vision 2030» και τη φιλοδοξία που το διατρέχει. Και θα θέλαμε να εξετάσουμε περαιτέρω ευκαιρίες για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μας, στις οικονομίες μας, και να προσελκύσουμε περισσότερες σαουδαραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου χαρά να σας υποδέχομαι στην Αθήνα και στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud: Σας ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι βρίσκομαι στην Αθήνα και σας ευχαριστώ πραγματικά για τη θερμή υποδοχή, η οποία σημαίνει πολλά για εμένα και για τη Σαουδική Αραβία.

Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας είναι μια ιστορική σχέση και πιστεύω ότι έχουμε επίσης ιστορικές ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες πρόκειται να…



Πηγήin.gr