Μητσοτάκης στο υπουργικό: Επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και για τον Αύγουστο

Πολιτική


«Τον Αύγουστο, όμως, οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα επιδοτηθούν συνολικά από όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, με ποσό το οποίο ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, αυτό μόνο για έναν μήνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τον καύσωνα που πλήττει την χώρα, όπως και όλη την Ευρώπη, και τη μάχη που δίνεται καθημερινά με τις φωτιές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγηση του κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προαναγγέλοντας επιδότηση με στόχο να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

  • Fuel Pass 2 – Αντίστροφη μέτρηση για το νέο αυξημένο επίδομα καυσίμων

«Οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα επιδοτηθούν συνολικά από όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, με ποσό το οποίο ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, αυτό μόνο για έναν μήνα. Και με αυτό τον τρόπο απορροφάται έως και το 90% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά, οριζόντια για όλους, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κατανάλωση  για κύρια ή για εξοχική κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, στην οποία πια ο κάθε συμπολίτης μας μπορεί να έχει ψηφιακά την ταυτότητά του αλλά και το δίπλωμα οδήγησης. «Δύο ακόμα σημαντικές παρεμβάσεις που απλοποιούν τη ζωή των συμπολιτών μας και μειώνουν τη γραφειοκρατία» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, έκλεισε την εισήγησή του αναφερόμενος στο δυστύχημα που έγινε στα Τζουμέρκα, όπου έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Ερμής Θεοχαρόπουλος, προαναγγέλοντας καινούργιο σχέδιο διάσωσης στα βουνά.

Ολόκληρη η εισήγηση:

Καλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι. Συνεδριάζουμε ξανά σήμερα -τελευταία συνεδρίαση πριν τις περιορισμένες διακοπές του Αυγούστου- με μία ευρεία ατζέντα, ενώ διαρκεί η μάχη με τις πυρκαγιές, μία αναμέτρηση με την κλιματική κρίση την οποία δυστυχώς επιδεινώνουν και η ανθρώπινη αμέλεια αλλά και οι συνειδητές εμπρηστικές ενέργειες.

Γιατί, προφανώς, είναι άλλου τύπου οι δασικές πυρκαγιές σε απάτητους δρυμούς, όπως αυτός της Δαδιάς. Είναι διαφορετικές οι επαναλαμβανόμενες φωτιές σε κτηνοτροφικές ζώνες, όπως στο Ρέθυμνο ή…Πηγήin.gr