Μπραντ Πιτ: Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα… ούτε την οικογένειά μου

Lifestyle


Ο χολιγουντιανός ηθοποιός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τερματίσει πρόωρα τη μεγάλη καριέρα του – Έρευνα έδειξε ότι το σύνδρομο της προσωποαγνώσιας συνδέεται με ανθρώπους που έχουν γεννηθεί με λιγότερο βάρος

Λεπτομέρειες για το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο είναι πολύ πιθανό να βάλει πρόωρο τέρμα στην καριέρα του, έδωσε ο διάσημος ηθοποιός Μπραντ Πιτ.

Όπως δήλωσε ο χολιγουντιανός αστέρας, πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο ονομάζεται προσωποαγνώσια, λόγω του οποίου δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, ούτε καν τα πρόσωπα της οικογένειάς του!

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μπραντ Πιτ είχε ρίξει… βόμβα στον χώρο του κινηματογράφου, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο τελευταίο βήμα πριν την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Τότε, κανείς δεν είχε καταλάβει γιατί ο διάσημος ηθοποιός είχε εμφανιστεί με τόσο πεσιμιστική διάθεση, ή όσοι γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, δεν είχαν αντιληφθεί τη σοβαρότητά του.

«Κανείς δεν με πιστεύει. Είναι μένα μυστήριο αυτό για μένα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα και πολλές φορές ολόκληρες εικόνες», δήλωσε ο Μπραντ Πιτ, αφήνοντας άναυδους τα εκατομμύρια των θαυμαστών του.

Έρευνα το 2017, έδειξε ότι το σύνδρομο αυτό πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που γεννήθηκαν με μικρότερο από το κανονικό βάρος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη βάρους ενός μωρού, προκαλεί συνέπειες και στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία, αρκετές δεκαετίες μετά τη γέννησή τους.

Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύνδρομο, είναι σε ποσοστό 2,5% και στη λίστα, εκτός του Μπραντ Πιτ, συγκαταλέγονται ο κωμικός Στίβεν Φράι και η πρώην υπουργός Υγείας Πατρίσια Χιούιτ.

Πηγή: skai.grΠηγή Skai