Μόσχα κατά Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Είστε «βοηθοί στο μεγάλο παιχνίδι» 

Κόσμος


«Νομικά όμως όλα αυτά είναι ασήμαντα, αλλά έγιναν για επικοινωνιακό θόρυβο» δηλώνει από τη Μόσχα ο Γκριγκόρι Καράσιν, μέλος της Ρωσικής Κυβερνητικής Γερουσίας

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας» στη σκιά και των νέων βομβιστικών επιθέσεων στο Κίεβο. 

Η Ρωσία δεν είναι «προαγωγός τρομοκρατίας» εσείς είστε «βοηθοί στο μεγάλο παιχνίδι» δηλώνει για την Ευρωβουλή ο Γκριγκόρι Καράσιν, μέλος της Ρωσικής Κυβερνητικής Γερουσίας, κάνοντας λόγο για «πολιτική σχιζοφρένεια».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε τη Ρωσία κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας, με 494 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 44 αποχές.

Ειδικότερα, το ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον βάρβαρο και επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι οι εσκεμμένες επιθέσεις και θηριωδίες, που διαπράττονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και άλλες δυνάμεις που ελέγχονται από αυτές εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις και εγκλήματα πολέμου.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνωρίζουν τη Ρωσία ως κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας και ως κράτος που «χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας».

Η δήλωση αναλυτικά 

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε τον ρόλο του ως βοηθού στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Όλα είχαν υπολογιστεί εκ των προτέρων.

Η ρητορική είναι πολιτικά φορτισμένη – προαγωγός της τρομοκρατίας. Νομικά όμως όλα αυτά είναι ασήμαντα, αλλά έγιναν για επικοινωνιακό θόρυβο και επιβολή νέων ταμπελών.

Τέτοιος είναι ο βοηθητικός ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο νέο «μεγάλο παιχνίδι».

Πριν από αυτό, εκεί φώναζαν που μάς στέρησαν τη δορυφορική μετάδοση (σ.σ κυρώσεις).

Ας δούμε μέχρι πού θα φτάσει αυτή η πολιτική σχιζοφρένεια».

Πηγή: skai.grΠηγή Skai