Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί και ιστιοφόρα στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου

Πολιτική


Λίγο μετά τις 11 το πρωί τουρκικές ακταιωροί και τουλάχιστον 10 ιστιοφόρα με τουρκική σημαία έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης και «αλώνιζαν» για 10 λεπτά

Σε μια ακόμα πρόκληση προχώρησε σήμερα η Τουρκία στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, καθώς μέρος των «εορταστικών» της εκδηλώσεων φαίνεται πως ήταν να στείλει τουρκικές ακταιωρούς στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου να παραβιάσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αλώνιζαν

Λίγο μετά τις 11 το πρωί τουρκικές ακταιωροί και τουλάχιστον 10 ιστιοφόρα με τουρκική σημαία «επισκέφτηκαν» τη θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης.

  • Διαβάστε επίσης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο αιώνας της Τουρκίας, οι αναφορές στην Αγία Σοφία και τα μηνύματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Open που παρουσίασε και σχετικό βίντεο, οι τουρκικές ακταιωροί και τα ιστιοφόρα με την τουρκική σημαία «αλώνιζαν» για 10 λεπτά στην ελληνική θαλάσσια περιοχή παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

  

Ο αιώνας της Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή φιέστα με τίτλο «Ο αιώνας της Τουρκίας» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέπτυξε τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχει για τη χώρα του ενόψει της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στις 29 Οκτωβρίου του 2023, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τη Δύση.

Προς έκπληξη όλων δεν προχώρησε σε ακραίες ρητορικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας, ωστόσο έκανε ειδική μνεία στην μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.Πηγήin.gr