Νέοι αγρότες: Σε 1.101 ανέρχονται οι δικαιούχοι της Πελοποννήσου

Οικονομία


Η δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 40.685.000 ευρώ

Συνολικά 1.101 νέοι αγρότες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσονται στο yπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υπογράφει την σχετική απόφαση για την ένταξη των εν λόγω νέων αγροτών, με πρόσφατη επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά έχει ζητήσει να υπάρξει αύξηση των πιστώσεων του πιο πάνω προγράμματος, τονίζοντας ότι εκατοντάδες δικαιούχοι, που πληρούν όλα τα κριτήρια έμειναν εκτός μόνο και μόνο εξάντλησης των οικονομικών του πόρων.

 Νέοι αγρότες: Εκτός προγράμματος παραμένουν 350 υποψήφιοι της Πελοποννήσου

Η δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 40.685.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει πιστωθεί η ενίσχυση των νέων αγροτών συνολικού ύψους 223 εκατ. ευρώ σε 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του προγράμματος για τους νέους αγρότες ανέρχεται στο ύψος των 525 εκατ. ευρώ.

Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩΠηγήin.gr