Νίκος Ανδρουλάκης για εκλογές: Η ευθύνη τους βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πολιτική


Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία δεν έχει τη δύναμη και το θάρρος να πει ότι “Ναι, πάω σε ένα δύσκολο χειμώνα, οδηγώ τη χώρα σε εκλογές».

«Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της δεν δείχνει κανένα δείγμα σοβαρότητας», επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της εκλογολογίας, υπογράμμισε με έμφαση το αξιακό ζήτημα της σοβαρότητας και υπευθυνότητας διερωτώμενος: «Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει δημοσίως ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο να διαρρέει σε εσάς τους δημοσιογράφους ότι «έχουμε εκλογές το φθινόπωρο;» Εσείς το βλέπετε ως δείγμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας; Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία δεν έχει τη δύναμη και το θάρρος να πει ότι «Ναι, πάω σε ένα δύσκολο χειμώνα, πιθανόν επειδή δημοσιονομικά έχω κάνει λανθασμένες επιλογές τα τελευταία χρόνια, δεν σηκώνω το βάρος αυτού του χειμώνα και επειδή δεν θέλω να έχω περισσότερη φθορά, οδηγώ τη χώρα σε εκλογές». Το να ψάχνει να βρει δικαιολογίες, να αλλάζει τις λέξεις και από το: «πηγαίνω στο τέλος της τετραετίας» να αναφέρει τώρα: «θέλω να γίνουν στο τέλος της τετραετίας», αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

  • Ανδρουλάκης: Το μοναδικό αποτύπωμα του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει ανεξίτηλο

Πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγει η ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε επιπλέον ότι «αυτή η κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας και πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγει», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ευθύνη των εκλογών βαραίνει ένα πρόσωπο, τον πρωθυπουργό και κανέναν άλλον».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «έχω πει εξαρχής ότι είναι συνταγματικό ατόπημα να θεωρούμε ότι η πρώτη εκλογή, όπως λέει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, είναι βατήρας για να πετύχουν την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Υπάρχει εκλογικός νόμος, ψηφισμένος από το ελληνικό κοινοβούλιο, είναι η απλή αναλογική. Διαφωνήσαμε στον τρόπο που έγινε αυτή η απλή αναλογική, γιατί μια σοβαρή απλή αναλογική έπρεπε να δίνει και ανάλογο χρόνο – όπως στο γερμανικό σύστημα – για…Πηγήin.gr