Νίκος Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας» – Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Πολιτική


«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να δίνονται ισχυρά κίνητρα για νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Υγείας, που έχει τόση ανάγκη το νησί», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, συνομιλώντας με το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας των ελλείψεων στις δομές υγείας της Περιφέρειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ιδίως για νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Κέρκυρα, τα προβλήματα εντείνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκλογές: Νέος καυγάς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες και πρωθυπουργό

«Είναι προτεραιότητά μας η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, με δεδομένο ότι οι Έλληνες είναι τρίτοι πανευρωπαϊκά στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, πίσω από τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία. Και όταν ζούμε σε μια τέτοια εποχή ακρίβειας και φτωχοποιήσης του λαού, πρέπει να αποκλιμακώσουμε τις ανελαστικές δαπάνες κάθε οικογένειας. Ιδιαίτερα για την υγεία και την παιδεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Σημαντική η τροπολογία για την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ Ζώνη άγονων περιοχών»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, για την πρωτοβουλία του να φέρει τροπολογία στη Βουλή, η οποία υιοθετήθηκε από όλους τους τοπικούς βουλευτές, υλοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών.

Η τροπολογία προβλέπει να γίνουν οι δομές υγείας του νομού πιο ελκυστικές στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ Ζώνη των άγονων και προβληματικών περιοχών.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να δίνονται ισχυρά κίνητρα για νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Υγείας, που έχει τόση ανάγκη το νησί», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε ότι η θέσπιση ενός αξιοκρατικού πλαισίου στην επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων μακροπρόθεσμα, μακριά από κομματικές επιλογές, είναι προτεραιότητα.Πηγήin.gr