Νίκος Δένδιας: Απορρίπτουμε πλήρως τα νεοοθωμανικά νταηλίκια – Περιμένουμε στήριξη από τους συμμάχους στα αυτονόητα

Πολιτική


Ο κ. Δένδιας επεσήμανε, στις κοινές δηλώσεις με την Γαλλίδα ομόλογό του, πως καθημερινά η Ελλάδα αντιμετωπίζει σειρά απειλών και δηλώσεων, οι οποίες είναι «εξωφρενικές».

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με την Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, απαντώντας στις απειλές του Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως καθημερινά η Ελλάδα αντιμετωπίζει σειρά απειλών και δηλώσεων, οι οποίες είναι «εξωφρενικές», ενώ κατά διαστήματα δημοσιεύονται χάρτες, οι οποίοι απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικό έδαφος.

 Εμπρηστικές επιστολές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Αυτή είναι η Τουρκία

Ο κ. Δένδιας, αφού ευχαρίστησε την Γαλλίδα ομόλογό του για την ενημέρωση αναφορικά με τις επαφές της στην Τουρκία, τόνισε πως συμμερίζεται απόλυτα τη θέση που εξέφρασε στον τούρκο ΥΠΕΞ να μην υπάρχει κλιμάκωση και να μην υπάρχει ρητορική έξαρση.

Και προσέθεσε: «Με λύπη μου πρέπει να πω ότι σε σχεδόν καθημερινή βάση, Τούρκοι αξιωματούχοι προβαίνουν σε εξωφρενικές δηλώσεις. Εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Εναντίον της κυβέρνησης της πατρίδας μου».

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε μία-μία τις εξωφρενικές κινήσεις της Άγκυρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Εμφανίζονται χάρτες που δείχνουν ελληνικά νησιά, σαν τουρκικά.

Δηλώνεται από την τουρκική πλευρά ότι τα νησιά αυτά βρίσκονται ‘υπό ελληνική κατοχή’.

Δηλώνεται, επανειλημμένα, πιο πρόσφατα σήμερα κατά τη διάρκεια της παραμονής σου εκεί, ότι ‘μπορούν να έρθουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα’. Δηλαδή, να εισβάλουν στα νησιά.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Ευρώπης και μια πλήρης τουρκική στρατιά.

Χθες μόλις, ειπώθηκε ότι ‘η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας. Και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής της’.

Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα (casus belli), εάν εφαρμόσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Και βέβαια, η τουρκική πλευρά παραβιάζει σε καθημερινή βάση την εθνική μας κυριαρχία.

Φέτος μόνο, έχουν γίνει πάνω από 6.100…Πηγήin.gr