Νίκος Δένδιας: Εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας

Πολιτική


Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι εδώ, λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία».

«Παρίσταμαι στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Τζέρμπα της Τυνησίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Όπως εξήγησε, «κατ’αρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία. Αλλά η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική. Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών, που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού».

 Τι δεν «έπαιξε» από το ταξίδι Δένδια στη Λιβύη – Πώς η Τρίπολη «έκαψε» την είδηση της Βεγγάζης

Συνάντηση Δένδια με τον Εμανουέλ Μακρόν

Μία σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στη Τζέρμπα.

Συνάντηση Δένδια με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντρίταν Αμπάζοβιτς, στο περιθώριο της Συνόδου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, τα θέματα ενέργειας και συνδεσιμότητας, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο…Πηγήin.gr