Νίκος Δένδιας: Επισκέπτεται την Κύπρο – Κυπριακό, Ανατολική Μεσόγειος και Ουκρανία, στην ατζέντα

Πολιτική


Ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει και διαδοχικές συναντήσεις με τους υποψηφίους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 28 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αρχικά, αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία.

 Στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών – Συνάντηση με την Κατρίν Κολονά

Στο επίκεντρο των συναντήσεων οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Κατόπιν, ο Νίκος Δένδιας θα έχει, στη 13:00, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, περί ώρα 13:20.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού των δύο χωρών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, αναμένεται να εστιάσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της επικείμενης νέας Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις, διαδοχικά, με τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου (υποψήφιος ΔΗΣΥ), Ανδρέα Μαυρογιάννη (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΑΚΕΛ) και Νίκο Χριστοδουλίδη (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ).