ΝΔ: Περιμένουμε νέα στοιχεία από ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις Πούτιν σε ελληνικά κόμματα

Πολιτική


«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν»

Υπόνοιες για χρηματοδοτήσεις σε ελληνικά κόμματα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν αφήνει η ΝΔ σε συνέχεια των αναφορών Μητσοτάκη για παρεμβάσεις της Ρωσίας στο πολιτικό σύστημα χωρών της Ευρώπης με στόχο την πολιτική αστάθεια.

Αυτό που ξέρουμε ήδη

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται:

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν.

  • Διαβάστε επίσης Ρωσία: Πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση ξένων κομμάτων και πολιτικών
  • Διαβάστε επίσης Πέτσας: Ζητώ συγγνώμη για τη φράση μου πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»

»Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

»Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».Πηγήin.gr