Ντάσιτς: Η Ελλάδα να υπολογίζει στη στήριξη της Σερβίας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα

Πολιτική


Κατά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας για τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία

Το μήνυμα πως η Ελλάδα τάσσεται πάντα, για λόγους αρχής, υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την Τουρκία, πάντοτε όμως στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, με μία βασική αρχή, τον σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών, εξέπεμψε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο ομόλογό του Ιβιτσα Ντάσιτς, μετά το πέρας της συνάντησής τους.

«Και ξέρω ότι αυτές τις αρχές τις ασπάζεται και η Σερβία» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας και ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας «για την πολύ καθαρή γλώσσα» που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του και τη σθεναρή στήριξη για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, στη θάλασσα, στον αέρα, στο έδαφος.

 «Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο…» – Αποκάλυψη για την πραγματική σχέση Πούτιν και Ερντογάν

Επίσης, υπογράμμισε πως η δήλωση αυτή αποκτά μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί προέρχεται από τον υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας που έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάννης, τη Συνθήκη του Μοντρέ και τη Συνθήκη των Παρισίων.

Ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας για τις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η Ελλάδα αυτή που επιθυμεί ή καλλιεργεί την ένταση και την κλιμάκωση.

Μάλιστα, ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπως αποσταθεροποίηση, αναθεωρητικά αφηγήματα.

«Αναθεωρητικές δυνάμεις υπάρχουν και δραστηριοποιούνται και στα Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στην Ουκρανία. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις οι οποίες θα ήθελαν η Σερβία να μην αποτελέσει τμήμα της ευρωπαϊκής οικογένειας, να μην γίνει μέλος της ΕΕ» υπογράμμισε.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά και θα βοηθήσει τη Σερβία στην ευρωπαϊκή της πορεία,…Πηγήin.gr