Οικονόμου: Ένοχα άλαλος ο Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική


«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πλάθει μύθους, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις»

Στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπροσώπος Γιάννη Οικονόμου κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πλάθει μύθους χωρίς στοιχεία και αποδείξεις».

Πλάθει μύθους

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι η πραγματικότητα υπερβαίνει τις πολιτικές δυνατότητες του κ. Τσίπρα και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει ένοχα άλαλος» για τις υποκλοπές επί των ημερών του.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πλάθει μύθους, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Για το γεγονός ότι μέρα παρά μέρα προστίθεται κι ένα νέο μέλος των κυβερνήσεών του το οποίο παρακολουθούσε, παραμένει ένοχα άλαλος. Παράλληλα, στην ανάλυσή του για την ενεργειακή κρίση μπλέκει τα πάντα, αλλά ξεχνά το βασικότερο: τη διεθνή της διάσταση. Είναι ολοφάνερο ότι η πραγματικότητα υπερβαίνει τις πολιτικές δυνατότητες του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

  • Διαβάστε επίσης Χαρακόπουλος: Αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατώφλι 5% για την είσοδο στη Βουλή

Διαρκής εκλογική ετοιμότητα

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, για αυτό και το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν είναι δεδομένο. Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα είναι μια μάχη σκληρή, την οποία έχουμε κάθε δυνατότητα να κερδίσουμε.

»Η κυβέρνηση ΝΔ και προσωπικά ο κος Μητσοτάκης είναι πλέον βαθιά τραυματισμένος από την υπόθεση των υποκλοπών. Η υπόθεση έχει βάθος και δε θα σβήσει ούτε θα ξεχαστεί. Γιατί δε πρόκειται για κάποια τυχαία περιστατικά αλλά για ένα μοντέλο διακυβέρνησης. Ο κος Μητσοτάκης δεν έκανε κάποιο λάθος ή κάποια αστοχία. Έτσι κυβερνούσε. Το σύστημα Μητσοτάκη άκουγε όσους ήθελε, όποιους ήθελε και όποτε ήθελε. Όχι μόνο από όταν ανέλαβε την εξουσία.

»Και είναι τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, ιδιαίτερα με τα σύγχρονα και παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Βαρύ τραύμα

»Η δε άρνηση ακύρωσης της τροπολογίας που αφορά τη παράλυση της ΑΔΑΕ, η…Πηγήin.gr