Οικονόμου για απειλές Ακάρ: Tακτική για την Τουρκία οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί εκτός Διεθνούς Δικαίου και η συνέχιση των προκλήσεων

Πολιτική


«Βλέπουμε διαγωνισμό ακραίας ρητορικής από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας»

«Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινή γνώμη, ούτε συμμερίζεται, ούτε βλέπει με καλό μάτι αυτό τον αναθεωρητισμό της απέναντι πλευράς», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας, τις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι είναι πολύ σαφές, ότι η Ελλάδα έχει ενισχυθεί από την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή».

  •  Ακάρ: Ζήτησε διάλογο με την Ελλάδα για «να επωφεληθούμε καλύτερα από αυτόν τον πλούτο»

«Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι έχει περάσει ήρεμα»

Ειδικότερα, για «διαγωνισμό» ακραίας ρητορικής από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου.

Τόνισε πως αποτελούν τακτική για την Τουρκία οι κατασκευασμένοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου και η συνέχιση των προκλήσεων τόσο σε επίπεδο ρητορικό όσο και στο πεδίο.

«Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινή γνώμη, ούτε συμμερίζεται, ούτε βλέπει με καλό μάτι αυτό τον αναθεωρητισμό της απέναντι πλευράς. Είναι επίσης πολύ σαφές, ότι (η Ελλάδα) έχει ενισχυθεί από την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, από την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο ότι έως τώρα το καλοκαίρι έχει κυλίσει ήρεμα, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας διπλωματίας που έχει περάσει τα μηνύματά της και έχει ενισχύσει το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας μας.Πηγήin.gr