Οικονόμου: Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να χρησιμοποιεί ο Ερντογάν το βήμα του ΟΗΕ

Πολιτική


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο «κύριος Ερντογάν σε μία απαράδεκτή κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού επιχείρησε να διασπείρει fake news στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Απάντηση στα fake news του Ερντογάν στον ΟΗΕ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη θα αναδείξει τον ρόλο της πατρίδας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα κάνει αναφορά στις προκλήσεις εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας», είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο ίδιος σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και έχουν σύμμαχο την ιστορία και την αλήθεια.

«Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει ψύχραιμα, χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς»,ανέφερε.

  •  Ερντογάν στον ΟΗΕ: Παρουσιάζει την Ελλάδα ως «κράτος – δολοφόνο» και ανοίγει την ατζέντα των τουρκικών διεκδικήσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο «κύριος Ερντογάν σε μία απαράδεκτή κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού επιχείρησε να διασπείρει fake news στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ανέφερε μάλιστα πως «χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να χρησιμοποιεί το βήμα του ΟΗΕ όταν ο ίδιος επιδίδεται στην παραβίαση της νομιμότητας.

Πρόσθεσε πως ο Ερντογάν οφείλει να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήσεις, όπως για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, για τις γυναικοκτονίες, για το casus belli και για άλλα.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει το σεβασμό και την εκτίμηση όλης της Οικουμένης, ενώ στέκεται ανυποχώρητη στην αδικία.

«Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν αμαυρώνεται από μία τέτοια προπαγάνδα. Η χώρα μας είναι αποφασιστική και ανυποχώρητη και οφείλει να δίνει τις απαντήσεις την κατάλληλη στιγμή», ανέφερε.Πηγήin.gr