Οι απαντήσεις Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη για κυβέρνηση «τερατογένεση» – Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Πολιτική


Ο Ν. Ανδρουλάκης επιμένει στη γραμμή πρώτα η εκλογική καταγραφή των κομμάτων και μετά η συζήτηση για συνεργασίες. Οι όροι που θέτει ο Βαρουφάκης. Τσίπρας και Κουτσούμπας τις επόμενες μέρες στη ΔΕΘ θα απαντήσουν στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός

Ερώτημα που «σπάει κόκαλα» χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, και μιλώντας στο Forum του ΟΤ ότι το ερώτημα αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το δίλημμα Μητσοτάκη για «δεύτερη εντολή ή συμφορά»

Το προεκλογικό δίλημμα που ουσιαστικά είχε θέσει ο πρωθυπουργός ήταν «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενος στις κοινωνικές δυνάμεις που ψήφισαν τη ΝΔ το 2019 έθεσε το ενδεχόμενο να προκύψει αριθμητικά στην κάλπη της απλής αναλογικής, μια κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, του ΜέΡΑ25 και του ΚΚΕ, ακόμα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι δεύτερο κόμμα.

  • Διαβάστε επίσης ΔΕΘ: «Η υποκλοπή βουλευτών συνιστά τερατογένεση και αποστασία» τονίζει ο Ν.Ανδρουλάκης

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «τερατογένεση» μια τέτοια κυβέρνηση είχε εμπλουτίσει το προεκλογικό δίλημμα με το αν οι πολίτες θα δώσουν μια δεύτερη εντολή στη ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό το πρόγραμμα του οποίου γνωρίζουν ή αν θα επιλέξουν τη «συμφορά», περιγράφοντας ουσιαστικά ότι η προοδευτική κυβέρνηση για την οποία μιλάει ο κ. Τσίπρας είναι αόριστη και νεφελώδης και ως εκ τούτου ένα ταξίδι στο άγνωστο.

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ κάλεσε ουσιαστικά τα άλλα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς να απαντήσουν αν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν σε μια συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ ιδίως έθεσε μετ’ επιτάσεως το ερώτημα αυτό προς το Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας απαντήσεις από τον πρόεδρο του κόμματος κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Ψεκασμένα σενάρια τα περί τερατογένεσης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του χαρακτήρισε ως «ψεκασμένα σενάρια» τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κυβέρνηση – «τερατογένεση» και τις απέδωσε στη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στη γραμμή του να μην μπει στη συζήτηση για τις μετεκλογικές…Πηγήin.gr