Ομόλογο CPLP: Εταιρείες με όραμα μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια – Κτίζουμε πάνω στην εμπιστοσύνη των επενδυτών

Οικονομία


Ξεκίνησε το πρωί η διαπραγμάτευση του ομολόγου των 100 εκατ. ευρώ της CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC

Το πρωί ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, του ομολόγου της CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC με εγγυήτρια την Capital Product Partners, μέλος του ευρύτερου ομίλου της Capital, συμφερόντων της οικογένειας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης μαζί με τον οικονομικό διευθυντή της CPLP Νίκο Καλαποθαράκο κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γεράσιμος Καλογηράτος αναφέρθηκε στην στρατηγική του Ομίλου και τον ρόλο του ελληνικού χρηματιστηρίου, ως πλατφόρμας άντλησης κεφαλαίων.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που βρισκόμαστε εδώ για να κηρύξουμε την πρώτη ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης του δεύτερου εταιρικού ομολόγου της CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC. Και τότε [τον Οκτώβριο] μετά από μια πολύ πετυχημένη [πρώτη ομολογιακή] έκδοση είπαμε ότι αφήνει μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Με την έκδοση του δεύτερου ομολογιακού δανείου χτίζουμε πάνω σ’ αυτή την παρακαταθήκη, και με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλες επενδύσεις σε νέα πλοία από την ελληνική ναυτιλία – Πρωταγωνιστεί η Capital Product Partners

«Μπορούμε να ενισχύσουμε το αναπτυξιακό, επιχειρηματικό μας σχέδιο για περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που σήμερα -περισσότερο από ποτέ- παίζει ρόλο και στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και στην απεξάρτηση της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας από το φυσικό αέριο, μέσω των αγωγών».

«Θεωρώ ότι η έκδοση αυτή αποδεικνύει ότι οι ελληνικές κεφαλαιαγορές, είναι συνεπής πηγή άντλησης κεφαλαίων για την ελληνική ναυτιλία. Φυσικά, μιλάμε για εταιρείες με σοβαρό χρηματο-οικονομικό προφίλ και συντηρητικά επενδυτικά σχέδια όπως η Capital Product Partners.

Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και όλους τους συντελεστές της έκδοσης, αναδόχους, συντονιστές και τα δικηγορικά γραφεία που δούλεψαν για την έκδοση αυτή κάτω από ένα στενό χρονικό περιθώριο. Ευχαριστούμε και για την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Πιλάβιος: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

Καλωσορίζοντας από την «γέφυρα» το δεύτερο ομόλογο της CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC ο Αντιπρόεδρος του ΧΑ κ. Αλέξιος Πιλάβιος υπογράμμισε…Πηγήin.gr