ΟΤ FORUM – Σοφία Ζαχαράκη: Εντός 2 εβδομάδων ανοίγει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Οικονομία


Ποιους αφορά και ποια θα είναι τα κριτήρια

Το πολύ εντός δύο εβδομάδων θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο περιλαμβάνει την ψηφιακή άϋλη κάρτα για τον τουρισμό, ύψους 150 ευρώ.

Το παραπάνω ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο OT FORUM-Meta Living.

OT FORUM 2 – Καϊλή : Τα επόμενα 5 χρόνια το 1/4 των ανθρώπων θα έχει πρόσβαση στο Metaverse

Οι 200.000 δικαιούχοι

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ που αφορά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους. Ουσιαστικά, όπως είπε «είδαμε πόσοι ήταν οι δικαιούχοι κατά τα προηγούμενα 2 χρόνια και τους βάλαμε όλους σε ένα έτος»

Το πρόγραμμα προβλέπει μία άυλη ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιθυμεί, αλλά και για την πληρωμή τουριστικού πρακτορείου. Όπως είπε η ίδια θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, όπως ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και 28.000 ευρώ οικογενειακό, το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε ένα παιδί κατά 1.500 ευρώ.

Η κα υφυπουργός τόνισε ότι εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση.

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό

Από εκεί και πέρα, η ίδια σημείωσε ότι «Τα μηνύματα από τον τουρισμό είναι πολύ θετικά και πλέον δεν έχουμε μόνο ενδείξεις για αυτό, αλλά και αποδείξεις». Μάλιστα επικαλέστηκε στοιχεία της ΤτΕ για το πρώτο τετράμηνο του 2022, τα οποία δείχνουν ότι υπήρξε ανάκτηση -παρά τους περιορισμούς- του 83% της τουριστικής κίνησης σε σχέση με τη χρονιά-ρεκόρ του 2019,

Επίσης, σημείωσε ότι τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που δείχνουν ότι οι πτήσεις είναι περισσότερες σε σχέση με το 2019, όπως και η μέση δαπάνη (2019: αφίξεις 33 εκατ. τουρίστες και έσοδα 18 δισ. ευρώ).

Η ενίσχυση μέω του Ταμείου Ανάκαμψης

Από εκεί και πέρα, η τόσο η ίδια όσο και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος αναφέρθηκαν στο πώς συνδυάζεται η ψηφιακή εποχή με τις «έξυπνες» πόλεις και τον «έξυπνο» τουρισμό.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην ενίσχυση που θα υπάρξει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης (3 πυλώνες: Πράσινος, Μπλε και Ψηφιακός).

Ψηφιακές μαρίνες και ΕΟΤ

Αναφορικά με το τελευταίο, η ίδια είπε…Πηγήin.gr