Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στη χερσόνησο Κίνμπουρν

Κόσμος


«Απομένει η ανακατάληψη τριών κοινοτήτων στη χερσόνησο του Κίνμπουρν» ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η περιφέρεια του Μικολάιφ, ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής

Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στο ακρωτήριο του Κίνμπουρν, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, στη νότια Ουκρανία, νοτίως του Μικολάιβ, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Απομένει η ανακατάληψη τριών κοινοτήτων στη χερσόνησο του Κίνμπουρν» ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η περιφέρεια του Μικολάιφ, ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ.

Ουκρανία

Την Δευτέρα, η εκπρόσωπος της Νότιας Διοίκησης του ουκρανικού στρατού, η Ναταλία Χουμενιούκ, είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια στρατιωτική επιχείρηση στη χερσόνησο Κινμπούρνσκα».

«Συνεχίζονται οι μάχες. Όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα, θα το αναφέρουμε», διαβεβαίωσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις εχθροπραξίες.

Ουκρανία

Η ανακατάληψη, από τον ουκρανικό στρατό, των τριών τελευταίων χωριών της περιοχής του Μικολάιβ που παραμένουν στα χέρια των Ρώσων θα σηματοδοτούσε μια σημαντική νίκη για το Κίεβο, λίγες ημέρες αφότου οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Χερσώνα. Αυτές οι τρεις κοινότητες βρίσκονται σε μια προεξοχή γης στο νότιο άκρο της Ουκρανίας, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Η Ρωσία κατέλαβε αυτήν την περιοχή κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: skai.grΠηγή Skai