Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υπονοεί άρνηση στη συσκότιση

Πολιτική


Σε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την αναγκαιότητα διατήρησης του φωτισμού των δρόμων ακέραια, προχώρησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής που εμμέσως χαρακτηρίζει την συσκότιση τω δρόμων ως συνώνυμο του πολέμου και των κακουχιών.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι αμφίβολο αν θα συνταχθεί με τον Εθνικό στόχο μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης καθώς με ανακοίνωση του αναφέρει πως θα κάνει ότι μπορεί για μην στερήσει από τους κατοίκους της πόλης το φως της κανονικότητας, το φως των δρόμων.

Η ανακοίνωση του Δήμου, ξεκινάει με μια ιστορική αναδρομή, ενώ αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση πως η συσκότιση των δρόμων είναι συνώνυμη του πολέμου. Μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί. Η ανακοίνωση ακολουθεί:

«Ο αστικός φωτισμός ξεκινάει πολύ πριν τη βιομηχανική επανάσταση, από την κλασσική Ελλάδα, όπου χρησιμοποιούσαν λάμπες με λάδι στις όψεις των κατοικιών. Τα λαδοφάναρα έγιναν λάμπες γκαζιού, κι αυτές με τη σειρά τους έγιναν λάμπες ηλεκτρισμού. Αδιάλειπτα από τα αρχαία χρόνια οι δρόμοι μας φωτίζονται. Η συσκότιση των δρόμων είναι συνώνυμη του πολέμου και των κακουχιών. Ο οδοφωτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη.

Η καλύτερη βαδισιμότητα στο διερχόμενο διαβάτη, η αίσθηση ασφάλειας στον κάτοικο, η βελτιωμένη ορατότητα στον οδηγό αποτυπώνονται σε πλήθος μελετών που αποδεικνύουν πως όπου το φως έρχεται, η εγκληματικότητα αποφεύγεται, τα ατυχήματα μειώνονται, η πόλη ευημερεί. Η ενέργεια πλέον κοστίζει, και μάλιστα ακριβά. Όχι μόνο σε χρηματικούς όρους, αλλά και σε όρους κλιματικής αλλαγής.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών αλλά και της μείωσης του ενεργειακού κόστους ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή, είχε προχωρήσει ήδη μελέτες και εφαρμογές προς την κατεύθυνση της ενεργειακής εξοικονόμησης. Ως εκ τούτου, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία βρήκε το Δήμο μας σε στάδιο ωρίμανσης πολλών από τα μέτρα που είχαν προαποφασιστεί.

Συγκεκριμένα:

1. Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με τηλεδιαχείριση σε πλατείες της πόλης μας.

2. Ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου οι επικαιροποιημένες μελέτες και ήδη κατατέθηκαν στο…Πηγήin.gr