Ο Καμαρά που ήρθε και ο Καμαρά που (ξανα)έρχεται…

Αθλητικά


Με αφορμή τον Αμπουμπακάρ, δυο λόγια και για τον Μαντί, που δείχνει αποφασισμένος για καλύτερη σεζόν

Τις μεταγραφές πάντα στο χορτάρι πρέπει να τις κρίνουμε, αλλά το καλό με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι ότι ο Ολυμπιακός ξέρει τι παίρνει.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν κανένας άγνωστος ο 27χρονος επιθετικός, αλλά το γεγονός ότι τον είδαμε για μια ολόκληρη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, βοηθάει πολύ.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι τον παίκτη τον ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς. Τον τσέκαρε μια ολόκληρη χρονιά και αποφάσισε ότι κουμπώνει απόλυτα σε αυτό που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Από τη θεωρία μέχρι την πράξη, βέβαια, πολλές φορές υπάρχει μεγάλη απόσταση, αλλά εγώ τουλάχιστον θέλω να είμαι αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Και κάτι τελευταίο που αφορά το σκοράρισμα του Αμπουμπακάρ. Μέχρι στιγμής έχει 212 συμμετοχές στην καριέρα του και τα 45 γκολ που έχει πετύχει δεν είναι πολλά.

Όχι πως είναι και λίγα, αλλά για παίκτη που παίζει στην επίθεση δεν είναι και καμία φοβερή επίδοση. Ξέρετε ποια είναι η διαφορά, όμως; Ότι σε ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλει να παίζει κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο σε όλα τα παιχνίδια, ο Καμαρά πρώτη φορά θα παίξει. Ας τον δούμε λοιπόν και στον Ολυμπιακό και μετά τα (ξανα)λέμε για τον αν είναι γκολτζής ή όχι.

Με αφορμή τη μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά θα ήθελα να γράψω δυο λόγια και για τον πιο… παλιό Καμαρά που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ναι, σωστά καταλάβατε, στον Μαντί αναφέρομαι φυσικά, ο οποίος και στα τρία φιλικά ματς που έχει δώσει η ομάδα μέχρι τώρα δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να κάνει εντελώς διαφορετική σεζόν από την προηγούμενη.

Δεν ξέρω αν ήταν ξενερωμένος πέρσι ο Μαντί επειδή δεν πήρε μεταγραφή για ένα καλύτερο πρωτάθλημα όπως ενδεχομένως περίμενε ή αν απλώς ακολούθησε κι αυτός την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, που κακά τα ψέματα δεν ήταν καλή (κι ας κατέκτησε τον τίτλο).

Ό,τι και να ισχύει όμως, που μπορεί να ισχύουν και τα δύο, ο Μαντί έκανε μέτρια σεζόν κι αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Στη φετινή προετοιμασία ωστόσο φαίνεται να έχει μπει αποφασισμένος να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ που μας είχε καλομάθει, κι αυτό μόνο χαμόγελα μπορεί…Πηγήin.gr