Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι: Ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΑΕ

Οικονομία


Στη σημασία που έχει η Ελλάδα ως εταίρος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, τονίζοντας πως αποτελεί μεγάλη τιμή η ανακήρυξη των ΗΑΕ σε τιμώμενη χώρα της 86ης ΔΕΘ

Στη σημασία που έχει η Ελλάδα ως εταίρος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι, τονίζοντας πως αποτελεί μεγάλη τιμή η ανακήρυξη των ΗΑΕ σε τιμώμενη χώρα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μιλώντας στο OT FORUM ο κ. Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι, επεσήμανε πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ισχυρές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, με την κυβέρνηση των ΗΑΕ να επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ) των ΗΑΕ στη χώρα μας ανέρχονται σε 200 εκατ. δολάρια, σημείωσε και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αυξήσουμε το ποσό επένδυσης στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Στρατηγικός εταίρος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς που μπορεί να υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας υπογράμμισε τη συνεργασία στην Άμυνα, τη Γεωργία, τον Τουρισμό και άλλους κλάδους. «Στα ΗΑΕ υπάρχει ένα ισχυρό αεροπορικό επίπεδο και μπορούν να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μας, όπως και η εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη βαρύτητα στις διμερείς σχέσεις

Σύμφωνα με τον κ. Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι «ως κυβέρνηση δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις διμερείς σχέσεις και νομίζω είναι κατάλληλη στιγμή για συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο και υπογραφές».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της πολυπληθούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής των ΗΑΕ στη ΔΕΘ, σημείωσε πως αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν πολλές υψηλές συζητήσεις, θα αναλυθούν πολλά θέματα με υπουργούς και επιχειρηματίες των δύο χωρών, κάτι που -όπως είπε- θα φέρει ανάπτυξη στις σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά και θα συνεχίσουμε, γιατί έχουν και οι δύο χώρες μεγάλη δυναμική. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΗΑΕ κάνουν σημαντικές επενδύσεις σε αφρικανικές χώρες και στην Ασία και στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε τη χώρα μας ως πύλη όπου η Ελλάδα θα…Πηγήin.gr