Ο OT στη ΔΕΘ – Σκυλακάκης: Δεδομένα τα μέτρα στις συντάξεις

Οικονομία


«Κάνουμε σχεδιασμό για πολύ δύσκολο χειμώνα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο OT FORUM που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

«Κάνουμε σχεδιασμό για πολύ δύσκολο χειμώνα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνοντας πως διανύουμε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού, ωστόσο η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους.

Μιλώντας στο OT FORUM που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο κ. Σκυλακάκης απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία από το σχέδιο ανακούφισης που θα εφαρμόσει το προσεχές διάστημα το οικονομικό επιτελείο, παραπέμποντας στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το βράδυ, όμως αποκάλυψε -ερωτηθείς σχετικά- πως τα μέτρα στις συντάξεις, είναι δεδομένα.

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το σχέδιο στήριξης είναι επικαιροποιημένο και περιλαμβάνει την ενέργεια, αλλά και ευρύτερα θέματα, σημειώνοντας πως στόχος είναι η υποκατάσταση του ακριβού φυσικού αερίου με άλλα καύσιιμα και η ενθάρρυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, όπως επίσης και η βοήθεια προς του πολίτες οι οποίοι δε μπορούν να προσρμοστού ν σε αυτές τις αλλαγές. Αναφερόμενος στις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι αν οι αυξήσεις αφορούσαν τη βενζίνη, αυτή θα ήταν τώρα στα 10-12 ευρώ το λίτρο.

«Ειδικός μήνας ο μήνας ο Σεπτέμβριος»

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό μείγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο Σεπτέμβριος είναι ένας ειδικός μήνας, «θεωρείται ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αν και είναι φθινόπωρο, τα νερά είναι άδεια και το φθηνότερο είδος ενέργειας δεν έχει αναπτυχθεί. Την ίδια ώρα ο λιγνίτης, που δεν είναι φτηνό καύσιμο (200- 220 ευρώ/μεγαβατώρα) δεν έχει μπει στην εξίσωση, ενώ παραδοσιακά αυτό τον μήνα δεν έχουμε πολύ αέρα για να μπουν και ανεμογεννήτριες στο παιχνίδι».

«Όπως και να έχει,  η μεγάλη πλειοψηφία των νοικυριών θα στηριχθούν, θα έχουμε κλίμακες ανάλογα με τις καταναλώσεις αλλά και το κομμάτι της εξοικονόμησης θα παίξει μέγάλο ρόλο. Θα είναι αξιόλογο το όφελος από την εξοικονόμηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι τιμές που θα διαμορφωθούν θα επιτρέψουν στα νοικοκυριά…Πηγήin.gr