Πάτμος: Όταν ο Ντέιβιντ Μπάουι είχε επισκεφθεί το νησί της Αποκάλυψης το 1985

Lifestyle


“Ο Ντέιβιντ αγαπούσε την Ελλάδα” – Η διακριτική παρουσία και η φιλική διάθεση του θρυλικού ροκ σταρ είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους κατοίκους του νησιού 

Ο θρυλικός σταρ της ποπ Ντέιβιντ Μπάουι είχε επισκεφθεί το νησί της Αποκάλυψης το καλοκαίρι του 1985, προσκεκλημένος στο σπίτι του Αγά Χαν. Η διακριτική παρουσία και η φιλική διάθεση του θρυλικού ροκ σταρ είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους κατοίκους του νησιού και είχε δώσει αφορμή για φήμες ότι ο αξέχαστος τραγουδιστής είχε αγοράσει ένα σπίτι στο νησί, κάτι που ωστόσο δεν ήταν αλήθεια.

Όπως αναφέρει elenasdiary_blog που δημοσιεύει τη φωτογραφία, η αγάπη του Μπάουι για την Ελλάδα, την οποία είχε επισκεφθεί αρκετές φορές, ήταν μεγάλη: Όπως σημειώνει ο Γιάννης Πετρίδης «δεν αποτελεί πρωτοτυπία βέβαια το ότι ο Ντέιβιντ αγαπούσε την Ελλάδα. Στις τρεις μέρες που φιλοξενήσαμε αυτόν και τον φίλο του Ιγκι Ποπ μαζί με τον αξέχαστο φίλο Μίκη Κορίνθιο, ταξιδεύαμε για τρεις μέρες στους αρχαιολογικούς τόπους της πατρίδας μας και εκτός από μουσική μιλάγαμε για την ιστορία μας και το πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στην ιστορία όλου του πλανήτη. Εντυπωσιάστηκαν και οι δύο, όπως και η γραμματέας που τους συνόδευε και ήταν στριμωγμένη μαζί τους στο πίσω κάθισμα του Austin, από την επίσκεψη στους Δελφούς και την απέραντη γαλήνη που προσφέρει το τοπίο και η θέα στο Σούνιο»

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai