Πέντε συμβουλές για να μην σας «κλέψουν» ποτέ στο βενζινάδικο

Οικονομία


Τα φαινόμενα νοθείας έχουν πολλαπλασιαστεί

Η εκρηκτική αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων δεν έχει προκαλέσει μόνο πρωτοφανές κύμα αυξήσεων σε όλα τα προϊόντα και τα αγαθά αλλά ταυτόχρονα και σημαντικές αρρυθμίες στη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων και την ποιότητα των υπηρεσιών που οφείλουν να προσφέρουν.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τους τελευταίους μήνες τα φαινόμενα νοθείας στο καύσιμο και των πειραγμένων αντλιών έχουν πολλαπλασιαστεί.

  •  Power Pass – Σήμερα η πληρωμή σε 1,9 εκατ. δικαιούχους – Τι ισχύει για τον Ιούνιο

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που μας απασχολεί ως καταναλωτές είναι η ασπίδα προστασίας την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ώστε να μην γίνουμε τα θύματά τους.

Η ιστοσελίδα carandmotor απαρριθμεί πέντε σημεία:

Η επιλογή του πρατηρίου

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τοποθετήσαμε την επιλογή του πρατηρίου στην πρώτη θέση της λίστας μας, καθώς στην περίπτωση που αποφύγουμε τις κακοτοπιές σε αυτό το στάδιο, τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου μας πιο ασφαλής.

Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες των απροσδόκητα χαμηλών τιμών και να παραμείνουμε πιστοί στις καταναλωτικές μας συνήθειες, επιλέγοντας το πρατήριο το οποίο εμπιστευόμαστε και όχι απαραίτητα το πιο προσιτό.

Επιβλέπουμε τη διαδικασία του ανεφοδιασμού

Η φυσική παρουσία μας κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν εις βάρος μας την έλλειψη προσοχής μας.

Ιδανικά, λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε όχι απλά παρόντες στον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αλλά και με το βλέμμα μας στραμμένο στα κρίσιμα αριθμητικά στοιχεία της αντλίας.

Η παρουσίας στην αντλία μπορεί να αποτρέψει και τον ανεφοδιασμό του οχημάτος με το λάθος… καύσιμο, ένα φαινόμενο όχι ιδιαίτερα σπάνιο στις ημέρες μας.

Ζητείστε απόδειξη

Μετά τον ανεφοδιασμό το πρατήριο είναι υποχρεωμένο να εκδώσει το ανάλογο παραστατικό, στο οποίο δεν αναγράφεται μόνον η χρηματική συναλλαγή αλλά και η ποσότητα καυσίμου την οποία προμηθευτήκατε.

Εν ολίγοις, συνιστά ένα κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να διατηρήσετε τις επόμενες ημέρες στο…Πηγήin.gr