Πέντε τρόποι για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Lifestyle


Λίγες vintage ξύλινες πινελιές θα δώσουν στις γωνιές του σπιτιού σου όσα χρειάζεσαι και χρειάζεται 

Το καλοκαίρι εκτός από μία ιδανική περίοδο για αλλαγές, είναι και μία εποχή από την οποία μπορούμε να εμπνευστούμε ακόμη και για τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Αν παρατηρήσεις γύρω σου, αν κάνεις και ένα γρήγορο scroll στο Instagram και το Pinterest, τότε θα αντιληφθείς πως οι λεπτομέρειες ξύλινων στοιχείων μέσα στο σπίτι δημιουργούν από τη μία πλευρά μία rustic διάθεση και από την άλλη εναρμονίζονται υπέροχα κάνοντας πιο ζεστούς τους χώρους στους οποίους κυριαρχεί η απλότητα και η minimal διακόσμηση.

Το ξύλο έχεις όμως πολλές μορφές. Πως θα ξεχωρίσεις ποια ξύλινα αντικείμενα αξίζει να κρατήσεις ή να αγοράσεις;

Μία ασφαλής επιλογή για να δημιουργήσεις μία cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι σου είναι να τοποθετήσεις κάποιο αντικείμενο ή έπιπλο από ξύλο, το οποίο θα έχει συναισθηματική αξία και μεγάλη ηλικία, όπως τα περισσότερα vintage κομμάτια. Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βλέπεις από άλλη οπτική τα παλιά έπιπλα και διακοσμητικά της γιαγιάς σου ή της μαμάς σου, που μέχρι στιγμής έβλεπες και “έτρεχες μακριά”. Παρακάτω θα βρεις έξυπνες προτάσεις για να ενσωματώσεις αρμονικά το ξύλινο στοιχείο στους αγαπημένους σου χώρους. Extra tip : Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείς σφυρί, σε κάποιες πινέλο και σε κάποιες απολύτως τίποτα. Ας αρχίσουμε.

Τοποθέτησε ξύλινα ράφια στους τοίχους

Τα ράφια προσδίδουν μία ωραία πινελιά στη διακόσμηση. Αν θέλεις να γεμίσεις έναν άδειο τοίχο τότε η καλύτερη λύση θα ήταν να βάλεις ένα ράφι και κυρίως, ένα ξύλινο ράφι. Το ξύλο σαν υλικό άλλωστε δεν είναι δεσμευτικό και εναρμονίζεται εύκολα με διαφορετικά διακοσμητικά και διάφορες τάσεις. Μην αφήσεις κενό το ξύλινο ράφι σου. Μπορείς να το διακοσμήσεις με κορνίζες, κεριά ή οτιδήποτε πιστεύεις ότι θα σε ευχαριστούσε να το αντικρίζεις καθημερινά πάνω σε ένα ξύλινο ράφι.

Ενσωμάτωσε ένα παλιό ξύλινο σκαμπό στη μοντέρνα σου διακόσμηση

Τα σκαμπό εκτός από χρήσιμα, είναι μία ωραία διακοσμητική νότα. Κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο γεμάτος και πιο ζεστός. Αντί να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο για να αναζητήσεις το ιδανικό σκαμπό, τι θα έλεγες να δανειστείς έναν παλιό ξύλινο από κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο; Τα vintage σκαμπό που είχαν οι προηγούμενες γενιές από εμάς προσδίδουν ηρεμία αλλά και ωραία αισθητική στο χώρο. Επίσης, θα είναι μία ανεπαίσθητη πινελιά, η οποία αν τελικά δεις ότι σου αρέσει πολύ, μπορεί να είναι και η αφορμή για επόμενες μεγάλες αλλαγές.

Πες ναι σε ένα ξύλινο τραπέζι 

Τα ξύλινα τραπέζια ( είτε κουζίνας είτε σαλονιού) δεν είναι μία καινούργια τάση. Πολλοί επιλέγουν ένα ξύλινο τραπέζι γνωρίζοντας ότι είναι μία ουδέτερη επιλογή. Είναι λίγοι όμως αυτοί που τολμούν και πειραματίζονται με ένα παλαιωμένο τραπέζι, άλλης δεκαετίας, που…Πηγή Skai