Παραδίδεται το νέο σχολείο του Δήμου Χερσονήσου

Πολιτική


Το νέο Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο στη θέση Κοψά, στην Ανώπολη, το οποίο έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης θα είναι έτοιμο την προσεχή σχολική χρονιά να ανοίξει τις πύλες του για τη φιλοξενία συνολικά 350 παιδιών.

Ένα έργο δεκαετιών για την περιοχή Κοκκίνη Χάνι είναι έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στη θέση Κοψά, στην Ανώπολη, το οποίο έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης και θα είναι έτοιμο την προσεχή σχολική χρονιά να ανοίξει τις πύλες του για τη φιλοξενία συνολικά 350 παιδιών.

«Είμαστε περήφανοι γιατί στον Δήμο Χερσονήσου θα λειτουργήσει μία από τις πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες στην Κρήτη. Ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο και “οδηγό” για το πως θα πρέπει να είναι οι δομές εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε :

«Το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι προσφέρει ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενήσει και στους εκπαιδευτικούς για το λειτούργημά τους».

Το δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο και το διθέσιο Νηπιαγωγείο Κοκκίνη-Χάνι, στην τοποθεσία «Κοψάς» της Δημοτικής Κοινότητας Ανωπόλης βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και η συνολική του δυναμικότητα είναι 350 μαθητές.

Στο σχολικό συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. δομημένου χώρου, περιλαμβάνονται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φαγητού για τη λειτουργεία του ολοήμερου, βιβλιοθήκη, ανοιχτό γήπεδο, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑμεΑ σύμφωνα με τη μελέτη προσβασιμότητας. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες (ένας για το δημοτικό και ένα για το νηπιαγωγείο) και ειδικοί χώροι υγιεινής.Πηγήin.gr