ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Έχουμε καλέσει τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ»

Πολιτική


Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει αυτό που έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι «θεσμική ενημέρωση δεν γίνεται στο αυτί ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά δια των θεσμικών διεξόδων, που από την πρώτη στιγμή έχει προσδιορίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»΄.

Τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημειώνει, εδώ και μέρες, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καλέσει τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε να αποκαλυφθεί ο λόγος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη θεσμικά, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

 Ανδρουλάκης: Γιατί αρνούμαι να ενημερωθώ εξωθεσμικά για την παρακολούθησή μου

«Σήμερα έγινε η πρώτη οπισθοχώρηση», υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Και αναφέρει πως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, «παραδέχθηκε ότι ‘η κυβέρνηση θα παρείχε απόλυτη κάλυψη και στον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, για ότι μπορεί να υπάρξει ενημέρωση και, άρα είναι προφανές ότι, αυτή τη στιγμή, αν ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί, μπορεί να λάβει τη νόμιμη ενημέρωση’».

Ωστόσο, η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει αυτό που έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι «θεσμική ενημέρωση δεν γίνεται στο αυτί ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά δια των θεσμικών διεξόδων, που από την πρώτη στιγμή έχει προσδιορίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Τι είπε ο Γεραπετρίτης για την υπόθεση Ανδρουλάκη

«Το να συζητούμε δημόσια για θέματα εθνικής ασφάλειας, δεν είναι πάντοτε το πιο ωφέλιμο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.

Και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη προς ενημέρωση, όχι δημόσια, η ιδιωτική ενημέρωση θα γινόταν από τον διοικητή (σσ. της ΕΥΠ), σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο του νόμου προβλέπεται μία σαφής διαδικασία, «η κυβέρνηση θα παρείχε απόλυτη κάλυψη και στον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη για ότι μπορεί να υπάρξει ενημέρωση».

Επανέλαβε, μάλιστα, πως «είναι προφανές ότι, αυτή τη στιγμή, αν ο κ. Ανδρουλάκης το…Πηγήin.gr