Πληθωρισμός: Ροκανίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς – Μείωση έμμεσων φόρων ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πολιτική


«Ο πληθωρισμός στην χώρα μας παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία» τονίζουν Αλ. Χαρίτσης και Έφ. Αχτσιόγλου. Για μονιμοποίηση της ακρίβειας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

«Για έναν ακόμη μήνα ο πληθωρισμός στην χώρα μας παραμένει σε πολύ υψηλά, απαγορευτικά για την κοινωνική πλειοψηφία, επίπεδα, σύμφωνα με τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Αύξηση που έρχεται να προστεθεί στα απανωτά πληθωριστικά ρεκόρ των προηγούμενων μηνών», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης.

Ακάθεκτη η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας

«Την στιγμή που συνδικαλιστικές οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς και καταναλωτικές ενώσεις μιλούν σύσσωμες για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κυβερνητικά μέτρα-κοροϊδία, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια αδιέξοδη πολιτική. Πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας και ανεπαρκών ελέγχων, αντί για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. Όπως η στήριξη του εισοδήματος, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης», σημειώνουν και καταλήγουν:

  • Διαβάστε επίσης H EKT αναζητά προσανατολισμό σε ένα δύσκολο τοπίο

«Κάθε μέρα που περνάει στοιχίζει πολλαπλά στους πολίτες. Όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων εμείς θα επιμένουμε. Πολιτική αλλαγή τώρα για έξοδο από τον βούρκο στον οποίο μας βουλιάζει ο κ. Μητσοτάκης».

Μονιμοποίηση

Η μονιμοποίηση της ακρίβειας ροκανίζει διαρκώς τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τονίζει από την πλευρά του ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει:

«Η μονιμοποίηση της ακρίβειας, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση της EUROSTAT για τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που στη χώρα μας τον Οκτώβριο έτρεξε με ρυθμό 9,8%, είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας.

»Παρά τη σχετική υποχώρηση του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών, που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου…Πηγήin.gr