Πολυτεχνείο: Τσίπρας και Κουτσούμπας στην πορεία – Τα μηνύματα των αρχηγών για την 49η επέτειο

Πολιτική


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συμμετείχαν στη μαζική πορεία και έκαναν δηλώσεις για τα επίκαιρα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους σημερινούς λαϊκούς αγώνες.

Το «παρών» στην πορεία για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου έδωσαν πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συμμετείχαν στη μαζική πορεία και έκαναν δηλώσεις για τα επίκαιρα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους σημερινούς λαϊκούς αγώνες.

 Ο Μανώλης Γλέζος υπό καταρρακτώδη βροχή και με υψωμένη γροθιά στο Πολυτεχνείο – Μια ιστορική φωτογραφία

Τσίπρας: «Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία διαπράττουν λάθος και θα το διαπιστώσουν σύντομα»

«Η δημοκρατία στον τόπο μας δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε μέσα από τους αγώνες κυρίως της νεολαίας και του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Και προσέθεσε: «Αυτό είναι βαθιά εγγεγραμμένο στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όσο κι αν κάποιοι αναθεωρητές της ελληνικής ιστορίας έσπευσαν τα προηγούμενα χρόνια να το απωθήσουν.

»Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μια μαζική συμμετοχή. Μια μαζική παρουσία χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας, που σπεύδουν να τιμήσουν τη μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη.

»Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν σήμερα ότι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν απασχολούν τους Έλληνες πολίτες.

»Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει, διαπράττουν τεράστιο λάθος, το οποίο θα το διαπιστώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού και κυρίως μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες για την πολιτική αλλαγή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Κουτσούμπας: «Διαχρονικά και ζωντανά τα συνθήματα του Πολυτεχνείου»

«Οι εκδηλώσεις και οι πορείες 49 χρόνια μετά δείχνουν ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως ‘έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οι βάσεις του θανάτου’, για προστασία του…Πηγήin.gr