Πρίγκιπας Άντριου: Το σεξουαλικό σκάνδαλο θα γίνει ταινία

Lifestyle


Ο Πίτερ Μοφάτ γράφει το σενάριο, βασισμένο στην εκρηκτική συνέντευξη του Άντριου στο BBC Newsnight για τη σχέση του με τον καταδικασμένο σεξουαλικό δράστη Έπσταϊν.

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου ενέπνευσε μια σειρά ερωτήσεων για τον Μόφατ «Τι νόμιζε ότι έκανε; Ποιος τον έβαλε να το κάνει; Γιατί, όταν ο υπόλοιπος κόσμος ήταν τόσο τρομοκρατημένος, νόμιζε ότι είχε πάει τόσο καλά; Τι άνθρωπος είναι αυτός;» είπε ο ίδιος.

«Ερευνώντας την ταινία και μιλώντας με όσους βρίσκονται στο εσωτερικό αυτής της εξαιρετικής ιστορίας, πήρα τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Προκαλούν, συχνά εκπλήσσουν, μερικές φορές ενοχλούν και νομίζω ότι δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία για την εξουσία και την κατάχρηση και το δημοσιογραφικό θάρρος».

Η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου με την Maitlis προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, λίγους μήνες αφότου ο Έπσταϊν, ο πλούσιος χρηματοδότης που ομολόγησε την ενοχή του για υποκίνηση ανηλίκων το 2008 βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής του ενώ περίμενε τη δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση. Ο θάνατός του κρίθηκε ως αυτοκτονία. Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη σχέση του Άντριου με τον Έπσταϊν και στους ισχυρισμούς της Virginia Giuffre ότι ο πρίγκιπας Άντριου την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. (Ο Πρίγκιπας Άντριου συμβιβάστηκε με τον Giuffre εξώδικα για ένα αναφερόμενο ποσό άνω των 12 εκατομμυρίων λιρών.)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρίγκιπας Άντριου είπε ότι παρέμεινε φίλος με τον Έπσταϊν ακόμη και μετά την αποφυλάκισή του επειδή ήταν «υπερβολικά έντιμος». Επίσης, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Giuffre, ισχυριζόμενος ότι ήταν με τα παιδιά του στο Pizza Express τη νύχτα της φερόμενης επίθεσης.

Η συνέντευξη εξετάστηκε εξονυχιστικά και γελοιοποιήθηκε από το κοινό, και παρόλο που πιστεύεται ότι είχε εγκριθεί από τη μητέρα του Άντριου , τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο Άντριου αργότερα αφαιρέθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα.Πηγή Skai