Προεκλογικός σχεδιασμός με μετωπικές – «Επίθεση» σε όλα τα επίπεδα από τη ΝΔ

Πολιτική


Πώς θα κλιμακώσει το Μαξίμου τους ρυθμούς του ενόψει της τελικής ευθείας για τις κάλπες του 2023 – Τα σήματα και τα διλήμματα του πρωθυπουργού, όπως αναδείχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ – Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και σε ποιους στόχους θα επενδύσει

Τακτική «επίθεσης» σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά επιπλέον σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς και νεοδημοκρατικούς ρυθμούς, υιοθετεί το πρωθυπουργικό γραφείο, μαρτυρώντας μια αναδιαμόρφωση στρατηγικής ακόμα με τον τρόπο που διαχειρίζεται πλέον την υπόθεση των υποκλοπών. Το Μαξίμου θέλει να ανοίξει εκ νέου βηματισμό στην «αφετηρία» – κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη – της τελικής ευθείας για τις κάλπες του 2023, καθορίζοντας πολυεπίπεδη ατζέντα στην πολιτική επικαιρότητα, πέραν της ΕΥΠ και των λογισμικών.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται στο τραπέζι μέθοδοι κλιμάκωσης του έστω άτυπου προς το παρόν προεκλογικού τοπίου, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και κινήσεων. Ο πρωθυπουργός βγαίνει μπροστά με κάθε ευκαιρία για να διατυπώσει εκλογικά διλήμματα αλλά και για να καθορίσει τα προεκλογικά μέτωπα: τα εθνικά, η εσωτερική κατάσταση και η πολιτική αντιπαράθεση όπως ο ίδιος τα έθεσε ενώπιον κομματικού ακροατηρίου τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση χτίζει εφεδρείες για παροχές και κλείνει το μάτι σε νοικοκυριά – μεσαία τάξη

Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει δοθεί σήμα… μετωπικής της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως πιστοποιούν και οι σκληρές αναφορές που επέλεξε για την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Και αυτό γιατί στην Ηρώδου Αττικού αναγνωρίζουν ότι απαιτείται μέγιστη κομματική συσπείρωση και άμεσο φρένο σε παράγοντες που απειλούν με ραγδαία φθορά όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές, που θα είναι, σύμφωνα με την πρωθυπουργική αποστροφή, «από τις κρισιμότερες της Μεταπολίτευσης».

Οι τρεις κινήσεις του Μαξίμου

Η κλιμάκωση (λόγου και έργων) εκ μέρους του Μαξίμου, την ώρα που βλέπει αγωνίες στο γαλάζιο στρατόπεδο από την επαναφορά εισηγήσεων για γρήγορη προσφυγή στις κάλπες, επιδιώκεται με τρεις τρόπους: με συνεχείς συγκρίσεις των περιόδων διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με άμεση επιστροφή σε…Πηγήin.gr