Πρωτοβουλία C-ity Connect: ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Υγεία


Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη για ενημέρωση και προσυμπτωματικό έλεγχο για ηπατίτιδα σε όσους γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1945 – 1980

Προσυμπτωματικός έλεγχος για ηπατίτιδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου με τίτλο «C-ity Connect».

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, το οδοιπορικό συμπεριέλαβε την περασμένη εβδομάδα την Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου οι πολίτες γεννημένοι μεταξύ των ετών 1945 και 1980 κλήθηκαν να κάνουν την εξέταση για την ηπατίτιδα B και C.

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ), o Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος Προμηθέας και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences χάραξαν διαδρομή για τη βόρεια Ελλάδα με κεντρικό μήνυμα «Κάνε την εξέταση για την Ηπατίτιδα C τώρα» κάλεσαν τους πολίτες στην κεντρική πλατεία κάθε πόλης.

Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, επίσημοι φορείς και το ευρύτερο κοινό, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σιωπηλή νόσο και τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Την δράση συνόδευε κινητή μονάδα πραγματοποίησης προσυμπτωματικού ελέγχου, όπου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν.

Ο κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδος & Κύπρου δήλωσε: «Η Gilead Sciences, σε συνεργασία πάντα με σημαντικούς φορείς θέτει σε πρώτο πλάνο την εξάλειψη της χρόνιας ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, στηρίζοντας διαρκώς και αμείωτα την έγκαιρη διάγνωση και τη διασύνδεση των ασθενών με την φροντίδα. Στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε σε όλη τη χώρα για να ενημερώσουμε και κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να κάνει την εξέταση για την Ηπατίτιδα C. Έτσι μόνο μπορούμε να προσμένουμε ότι θα επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης και τελικώς της εκρίζωσης της νόσου μέχρι το 2030, σύμφωνα με το στόχο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

Ο κ. Ιωάννης Ελευσινιώτης, Πρόεδρος της ΕΕΜΗ τόνισε: «Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την ηπατίτιδα C, αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος, η οποία υλοποιεί στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Οι ιογενείς ηπατίτιδες και ειδικότερα η ηπατίτιδα C, αποτελούν ένα μεγάλο…Πηγήin.gr