Πρόκληση και αδιαφορία

Πολιτική


Μια ημέρα στην Αθήνα

Ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει και την καλύτερη εικόνα στον κόσμο, το γνωρίζουμε. Όμως, και οι πολιτικοί μας κάνουν ό,τι μπορούν για να τροφοδοτούν την απαξίωσή τους. Και σας αναφέρω το εξής παράδειγμα: Είναι Δευτέρα, γύρω στις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Χίλτον. Στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο και δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί.

Ολοι θέλουν να πάνε σπίτια τους ή στις δουλειές τους, είναι κουρασμένοι, έχουν χίλια δύο προβλήματα και ξαφνικά βρίσκονται μέσα στο όχημά τους μποτιλιαρισμένοι.

Ο λόγος; Ενας τζιπ με «καρούμπαλο», δηλαδή σειρήνα, ακολουθούμενο από ολόκληρο βανάκι της αστυνομίας και τουλάχιστον 2 αστυνομικούς με μηχανές, δημιουργούν το χάος στην περιοχή.

Κλείνουν τους δρόμους να περάσει κάποιος… μεγαλόσχημος, κάνουν εξαιρετικά νευρικές κινήσεις και το χειρότερο: Συμπεριφέρονται λες και είναι οι δρόμοι τσιφλίκι τους. Βρίζουν τους οδηγούς, δίνουν εντολές σε υψηλούς τόνους, γενικά είναι προκλητικοί.

Και δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνει βιαστικό έναν πολιτικό ή κάποιος «προβεβλημένο» σε σύγκριση με έναν μεροκαματιάρη.

Πηγή: ΟΤΠηγήin.gr