Πόλεμος Τσίπρα – Οικονόμου για το κράτος

Πολιτική


Σε μία αιχμηρή ανάρτηση προέβει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ένα κράτος…«λάφυρο και κολλητών».

Σε μία ανάρτηση «όλο νόημα» προς την κυβέρνηση προέβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για ένα «λάφυρο, κολλητών, τσιφλίκι» και όχι για κράτους δικαίου όπως έγραψε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να απαντήσει χαρακτηρίζοντας το κράτος «αποτελεσματικό και σύγχρονο, αλληλεγγύης και προόδου» ενώ είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσίπρας διαμόρφωσε «ένα κράτος αναποτελεσματικό, φορομπηχτικό και αδιάφορο για τον πολίτη» και τον ίδιο κολλημένο  στα παλιά που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψέματα και ανακρίβειες.

  • Διαβάστε επίσηςΟικονόμου για φωτιές: Δεν θριαμβολογούμε, έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι

Ολόκληρη η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου: 

«Πώς λέγεται το κράτος που με 1.500 νέες ψηφιακές υπηρεσίες σταματά την ταλαιπωρία των πολιτών και την αναμονή σε ατέλειωτες ουρές; Πώς λέγεται το κράτος που στηρίζει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις με 43 δις ευρώ στη διάρκεια της πανδημίας και υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης για την ενεργειακή ακρίβεια, εν μέσω τεράστιων παγκόσμιων κρίσεων; Πώς λέγεται το κράτος που μειώνει την ανεργία και δίνει διέξοδο στους νέους και τις παραγωγικές ηλικίες; Πώς λέγεται το κράτος που μειώνει 52 φόρους και αυξάνει το κατώτατο μισθό τόσο; Πώς λέγεται το κράτος που αποδίδει γρήγορα τις συντάξεις; Πως λέγεται ένα κράτος που μειώνει τις μεταναστευτικές ροές κατά 85% το 2020 και κατά 79% το 2021; Πώς λέγεται το κράτος που θωρακίζει τα εθνικά δίκαια και ισχυροποιεί την εθνική μας άμυνα; Πώς λέγεται το κράτος που προωθεί και εμπεδώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμβάλλοντας στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια των πολιτών; Λέγεται προφανώς σύγχρονο κράτος αποτελεσματικότητας, αλληλεγγύης, συνεχούς προσπάθειας για τη μείωση των ανισοτήτων, ανάπτυξης και προόδου. Οσο για τον κ. Τσίπρα, που διαμόρφωσε ένα κράτος αναποτελεσματικό,…Πηγήin.gr