Πώς να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου όταν μένεις σπίτι

Lifestyle


Υπάρχουν τρόποι να απασχοληθείς. Και δεν αναφερόμαστε στις γνωστές ενασχολήσεις, όπως δες καμιά ταινία ή διάβασε κανένα βιβλίο. Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε πιο ευφάνταστα πράγματα

Για κάποιους η παραμονή στο σπίτι σημαίνει ξεκούραση και χαλάρωση. Για κάποιους άλλους όμως, είναι ανία κι εγκλεισμός.

Υπάρχουν άνθρωποι δηλαδή, που με το πατήσουν το πόδι τους στο σπίτι δεν αντέχουν. Δεν φταίει φυσικά το σπίτι ή τα άτομα, που το απαρτίζουν. Φταίει η ιδιοσυγκρασία και το ταμπεραμέντο.

Αν δηλαδή, εσύ αγαπάς το σπίτι σου, αλλά δεν αντέχεις να μένεις κλεισμένος μέσα σε αυτό, δεν φταίει κανείς. Ούτε καν εσύ. Είναι απλά έτσι η ιδιοσυγκρασία σου, η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα σου.

Σε αυτή την περίπτωση το σπίτι σου είναι το έξω. Σου αρέσει να βγαίνεις, νιώθεις άνετα με κόσμο και δεν αντέχεις τα υποτονικά πράγματα. Και όπως και να έχει, το σπίτι μας είναι περισσότερο χώρος χαλάρωσης, παρά after κλαμπ.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που να χρειάζεται να μείνεις σπίτι. Να είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις μέσα. Όπως έγινε για παράδειγμα, στην καραντίνα. Τότε τι κάνεις; Τρελαίνεσαι;

Όχι, φυσικά όχι.

Υπάρχουν τρόποι να απασχοληθείς. Και δεν αναφερόμαστε στις γνωστές ενασχολήσεις, όπως δες καμιά ταινία ή διάβασε κανένα βιβλίο. Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε πιο ευφάνταστα πράγματα.

Οι 10 προτάσεις

#1 Παρακολούθησε σερί μια ολόκληρη σειρά

Ξεκίνα λοιπόν, με μια σειρά, που πάντα ήθελες να δεις, αλλά δεν είχες χρόνο. Προμηθεύσου με τα απαραίτητα (πατατάκια, παγωτό, αναψυκτικά,πίτσα…), βάλε φόρμα ή πιτζάμες, κλείσε παντζούρια και φώτα και άραξε στον καναπέ σου.

Θα σου προτείναμε, αφού το κάνεις που το κάνεις, αν αντέξεις, να δεις όλη τη σειρά ή τουλάχιστον τίμια τον πρώτο κύκλο επεισοδίων.

#2 Μαγείρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο

Μια καλή πρόταση είναι να ανακαλύψεις ξανά ποιές γεύσεις προτιμάς ή να βρεις νέες.

Κατέβασε συνταγές, πάρε βιβλία μαγειρικής και φυσικά κάνε μια γενναία και γενναιόδωρη επιδρομή στο σούπερ μάρκετ. Και μετά ξεκίνα να μαγειρεύεις.

Μπορείς μάλιστα, να καλέσεις φίλους και συγγενείς να συνδράμουν σε αυτή σου την προσπάθεια. Να βοηθήσουν και μαγειρεύοντας και τρώγοντας και πλένοντας τα πιάτα και τα κατσαρολικά.

#3 Γίνε εξπέρ σε κάτι

Σε αυτή την παραμονή στο σπίτι, ο χρόνος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εποικοδομητικός. Βρες κάτι που θα ήθελες να μάθεις, μια δεξιότητα που θα ήθελες να αναπτύξεις και προχώρα.

Εγώ για παράδειγμα, θα ήθελα να μάθω τα πάντα γύρω από τα κρασιά. τις ποικιλίες, τα ΠΟΠ, τι πάει με τι και όλα αυτά τα ωραία.

Υπάρχουν online σεμινάρια, βιβλία και μπόλικο ίντερνετ γα να σε βοηθήσει σε αυτή τη νέα ενασχόληση.

#4 Διάβασε πολύ

Ναι, μπορεί να είναι μια κοινότοπη ασχολία, αλλά αν την κάνεις με υπερβολή δεν είναι. Γίνεται μια νέα εμπειρία.

Αγόρασε μπόλικα βιβλία, όσα μπορείς να αντέξεις και σε…Πηγή Skai