Σάντσεθ: Υπέρ της Σερβίας στο ζήτημα του Κοσόβου

Κόσμος


Σε δηλώσεις του από το Βελιγράδι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας διαβεβαίωσε τη Σερβία, ότι η χώρα του “ήταν και θα είναι στο πλευρό της, για την υπεράσπιση των αρχών της, ενώ θα υποστηρίζει πάντα και τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών”.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της χώρας του στην Σερβία για το ζήτημα του Κοσόβου. Κατά τη συνάντησή του στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πέδρο Σάντσεθ επισήμανε ότι «οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στην Ισπανία και την Σερβία βασίζονται στην κοινή θέση για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Μαδρίτη δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την στάση της για το Κόσοβο. «Υποστηρίζουμε την Σερβία στο ζήτημα του Κοσόβου. Η Ισπανία ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό της Σερβίας για την υπεράσπιση των αρχών και θα υποστηρίζει πάντα τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών» τόνισε ο Σάντσεθ.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ξεκίνησε σήμερα από το Βελιγράδι τετραήμερη περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια κατά την οποία θα επισκεφθεί επίσης το Σαράγιεβο, την Ποντγκόριτσα, τα Σκόπια και τα Τίρανα. Η Πρίστινα δεν περιλαμβάνεται στους σταθμούς επίσκεψης του Σαντσέθ και αυτό διότι η Ισπανία αποφεύγει κάθε σχέση με το Κόσοβο, μιας και δεν αποδέχεται την απόσχιση του από την Σερβία και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διεμήνυσε από το Βελιγράδι ότι σκοπός της περιοδείας του είναι να ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να διαβεβαιώσει τους λαούς των χωρών της περιοχής ότι η Ευρώπη δεν τους έχει ξεχάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή Skai