Σκουρλέτης: Όλοι οι «δρόμοι» των υποκλοπών οδηγούν στο Μαξίμου

Πολιτική


«Εάν δεν απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα, αυτή η σκιά θα γίνει τελικά μια «μουτζούρα» η οποία θα «λερώνει» τη δημοκρατία μας»

Υπήρχε παράλληλο σύστημα παρακολουθήσεων σε συνεννόηση και με την ΕΥΠ, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν την εμπλοκή του πρωθυπουργού και αν τα ερωτήματα δεν απαντηθούν, η σκιά θα γίνει «μουτζούρα» που θα «λερώνει» τη δημοκρατία μας.

Αρνητική τομή

«Δεν είχαμε, μετά το 1974, περιπτώσεις παρακολουθήσεων υπουργών της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τώρα έχουμε 30 ονόματα από το «Documento». Είχαν υπάρξει τα δημοσιεύματα του «Βήματος», των «Νέων». Της «Καθημερινής», πριν από μερικούς μήνες, που μίλαγε για επτά πολιτικά πρόσωπα και είχε φωτογραφήσει τον Αντώνη Σαμαρά, είχε μιλήσει για πρώην πρωθυπουργό. Άρα δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το προσπερνάμε έτσι. Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία αποτελεί μια αρνητική τομή», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον Σκάι.

  • Διαβάστε επίσης Στη Βουλή θα καταθέσουν Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος, Ντίλιαν

«Το αν τα στοιχεία είναι βάσιμα οφείλει να το διερευνήσει η Δικαιοσύνη και όχι ο δημοσιογράφος, είστε δημοσιογράφοι άρα γνωρίζετε ότι ο δημοσιογράφος τις πηγές του τις προφυλάσσει, καταθέτει και η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει και κοιτάει εάν είναι γνήσια, εάν ισχύουν» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:

«Εγώ πιστεύω ότι το Μαξίμου εμπλέκεται, διότι τα πράγματα, οι ενδείξεις, δείχνουν ότι υπήρχε παράλληλο σύστημα σε συνεννόηση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Αυτό ομολογήθηκε στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη, τους οποίους μετά την ΕΥΠ επιχειρήθηκε να τους παρακολουθήσουν και μέσω του κακόβουλου λογισμικού. Ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις γύρω από αυτό. Ακούσαμε ότι ήταν λάθος, δεν θα έπρεπε να γίνει, ότι υπάρχουν εθνικοί λόγοι που επιβάλλουν να γίνεται κάτι τέτοιο.

Η σκιά θα γίνει μουτζούρα

»Ωστόσο, εάν δεν απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα, αυτή η σκιά θα γίνει τελικά μια «μουτζούρα» η οποία θα «λερώνει» τη δημοκρατία μας. Στον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Κουκάκη και διάφορους άλλους, θα τους δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν νομότυπα από την ανεξάρτητη αρχή για τους λόγους που τους…Πηγήin.gr