Στηρίζει με δεκατιανό τους μαθητές οικογενειών σε αδυναμία, ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Πολιτική


Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης θα στηρίξει με δεκατιανό όσους μαθητές δεν έχουν την δυνατότητα να φέρνουν φαγητό από το σπίτι τους, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει νηστικό στα σχολεία του Δήμου.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης δια μέσου της Σχολικής Κοινωνικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις σχολικές μονάδες, επιχειρώντας την πολύπλευρη ενίσχυση και ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, θα καλύψει τις δαπάνες του δεκατιανού για όσα παιδιά αδυνατούν να το έχουν από το σπίτι τους.

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των μαθητών, που λόγω της οικονομικής κρίσης οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη του δεκατιανού στο σχολείο, εντάσουν υπό προυποθέσεις τους δικαιούχους στις δομές και τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής σύμφωνα με την 104/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόγραμμα «Σχολικό Δεκατιανό» για την κάλυψη του δεκατιανού γεύματος από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά στο e-mail: skyns@neasmyrni.gr. Σε περίπτωση αδυναμίας μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης Ελευθερίου Βενιζέλου 18, 2ος όροφος – 2132025882, για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων.

Μια ουσιαστική βοήθεια σε μια εποχή που οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής έχουν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό με συνέπεια οι Δήμοι να αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη να μην αφήσουν κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο. Μιλώντας με πολλούς Δημάρχους ανά την χώρα το συμπέρασμα είναι πως υπάρχει πρόθεση η αυτοδιοίκηση να συνδράμει όσο μπορεί στις δοκιμαζόμενες από την ακρίβεια οικογένειες.