Στη Βουλή το νομοσχέδιο με παρατάσεις μέτρων για την πανδημία

Πολιτική


Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία και κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια

Στην Ολομέλεια εισάγεται αύριο για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας  «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» μετά και την ολοκλήρωση και της δεύτερης ανάγνωσής του και την κατά πλειοψηφία ψήφισή του, από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πλεύρης: Μύθος ότι η Ελλάδα ήρε τα μέτρα λόγω τουρισμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ολοκληρώνοντας την διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης και απαντώντας στις επικρίσεις για την πορεία της πανδημίας, καταλόγισε στην Αντιπολίτευση ότι έχει μια θολή τοποθέτηση σχετικά με το εάν πρέπει να έχουμε μέτρα και ποια μέτρα πρέπει να έχουμε. «Όταν η Κυβέρνηση περιοριστικά μέτρα εσείς τα καταψηφίζατε. Τώρα, λέτε πως δεν παίρνουμε μέτρα».

Επανέλαβε πως δεν ισχύει ο μύθος ότι η Ελλάδα ήρε τα μέρα για τον τουρισμό λέγοντας πως η χώρα μας ήταν από τις τελευταία από όλες  χώρες που άνοιξε τα μέτρα και αυτή την στιγμή σε όλη την  Ευρώπη υπάρχουν λιγότερα μέτρα από ότι  στην Ελλάδα Η άρση των μέτρων, πρόσθεσε, είναι σε μια συλλογική ευρωπαϊκή διαχείριση στοχευμένων πολιτικών.

Δεν θα έχουμε πίεση στο σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων

Σχετικά με το νέο κύμα είπε «πως ναι, είναι ένα κύμα που θα έχει λοιμώξεις, θα βγάλει και νοσηλείες, αλλά δεν θα είναι οι νοσηλείες που έβγαιναν στα προηγούμενα κύματα και δεν θα έχουμε πίεση στον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων». Ακολουθούμε το μοντέλο που ακολουθούν όλες οι χώρες πλην Κίνας. Τόνισε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός. Ανέφερε πως πολλοί υπουργοί υγείας της Ε.Ε. έχουμε θέσει και στην Επίτροπο να υπάρξει μια κοινή κατεύθυνση στο πώς θα γίνει η εμβολιαστική κάλυψη. Δεν ξέρουμε εάν οι εταιρείες θα έχουν επικαιροποιημένο εμβόλιο και πότε αυτό θα υπάρξει. Έχουμε εντάξει τα αντιϊκά φαρμάκά στον σχηματισμό και  τα πρώτα αποτελέσματα και για την Ελλάδα, δείχνουν ότι έχουν πολύ θετικό αποτύπωμα.

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, πως οι παρατάσεις των ρυθμίσεων είναι επιλογή να γίνονται μέσω της Βουλής και όχι με μια πάγια γενική εξουσιοδοτική…Πηγήin.gr