Στις 9 Οκτωβρίου όλη η Νέα Σμύρνη τρέχει για τις αλησμόνητες πατρίδες

Πολιτική


Η μεγάλη επιστροφή, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, του μαραθωνίου αγώνα της Νέας Σμύρνης είναι γεγονός. Στις 9 Οκτωβρίου 2022 όλοι οι Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο τρέχουν τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στις 9 Οκτωβρίου θα μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο παζλ από αθλητές κάθε ηλικίας, που θα τρέξουν στους δρόμους της πόλης προς τιμήν της επετείου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει αυτό το ξεχωριστό γεγονός που έχει αγαπηθεί από όλη την χώρα, κρίνοντας από τις χιλιάδες συμμετοχές των προηγούμενων προ πανδημίας αγώνων.

Μάλιστα, μπορεί ο αγώνας να είναι προγραμματισμένος για τις 9 Οκτωβρίου, αλλά ο Δήμος,  δια του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, Βαγγέλη Χατζατουριάν προαναγγέλει εκδηλώσεις και δρώμενα όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο σκοπός του φετινού αγώνα συμπίπτει και με τα 100 χρόνια της επετείου από την Μικρασιατική Καταστροφή, με αποτέλεσμα να αποκτάει και έναν επιπλέον και ειδικού βάρους συμβολισμό.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν ανέφερε: «Τo Historic run επιστρέφει, μετά από 2 χρόνια πανδημίας θα σταθούμε όλοι μαζί στη γραμμή της εκκίνησης.

Ο αγώνας που αγάπησε όλη η Ελλάδα και έχει μπει σε κάθε σπίτι!  Αυτός ο αγώνας ιστορικής Μνήμης κατάφερε μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μέσα από ένα προσωπικό μου όραμα, να απογειωθεί στις προτιμήσεις των δρομέων.

Φέτος στη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης τρέχουμε, θυμόμαστε και τιμούμε τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις μνήμης, συγκίνηση, νοσταλγία, αλλά και βλέμμα στο μέλλον.

Στις 9 Οκτωβρίου σας περιμένω να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στη γραμμή εκκίνησης!»