Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: «Μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ»

Πολιτική


Επιμένει ο τούρκος πρόεδρος στην τακτική των προκλήσεων

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε δηλώσεις του πριν την αναχώρηση του για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τόνισε ότι η «η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα και να αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία» για να προσθέσει αμέσως μετά  ότι «πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ».

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΝΑΤΟ για το δήθεν «κλείδωμα» τουρκικών μαχητικών F-16 από το ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 ενώ υποστήριξε  για το ίδιο ζήτημα, η Ελλάδα «υπολογίζει» τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών και «αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες μας».

Ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει το μπαράζ των προκλητικών και ακραίων δηλώσεων κατά της Ελλάδας ενώ λίγο νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέφρασε την ενόχλησή του μετά τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για τις απειλές της Τουρκίας.

  •  Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Η Ε.Ε βάζει στη θέση του τον Ερντογάν

Χθες, εξάλλου, ο Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν είναι ισότιμη ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά».

Ενοχλημένη η Άγκυρα

«Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα του Προέδρου της θητείας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας, δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Μίλησε ξανά για «κακομαθημένη» Ελλάδα με μαξιμαλιστικά αιτήματα και επαναλαμβάνει τα ψεύδη περί παρενοχλήσεων, παραβιάσεων και προκλητικών ενεργειών από τη δική μας χώρα.

Η Ελλάδα ενημερώνει τους εταίρους της για τις τουρκικές προκλήσεις

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πέρα από την άμεση ενημέρωση των ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Borrell και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στις εν λόγω επιστολές,…Πηγήin.gr