Συνταγή για το απόλυτο τοστ με ομελέτα

Γαστρονομία


Τέλεια ιδέα για πρωινό, για μπραντς, αλλά και για ένα γρήγορο και εύκολο βραδινό.

Πολλές φορές έχουμε την άκρατη επιθυμία να απολαύσουμε ένα πλούσιο πρωινό, που να είναι γευστικό, γρήγορο, εύκολο και να μας κρατήσει χορτάτους και ικανοποιημένους για πολλές πολλές ώρες. Το ίδιο αισθάνονται και τα παιδιά, με τις αμέτρητες σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και οι έφηβοι, με την απαράμιλλη όρεξή τους. Η λύση βρίσκεται στο απόλυτο τοστ με ομελέτα και τη γέμιση της αρεσκείας μας, κάτι ανάμεσα σε αυγοφέτα και σάντουιτς μαζί! Δοκιμάστε το!

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.

Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.

Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.

Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.

Ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Υλικά

Μερίδες: για 1 τοστ

  • 1 φέτα του τοστ, κομμένη στη μέση, κάθετα
  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή λίγη ρίγανη ή δυόσμος (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο λάδι για το άλειμμα του τηγανιού
  • 1 φέτα ζαμπόν, κομμένη στη μέση κάθετα
  • 1 φέτα κασέρι ή τσένταρ, κομμένη στη μέση κάθετα

Διαδικασία

  1. Για το τοστ με ομελέτα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.
  4. Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  5. Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.
  6. Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.
  7. Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.
  8. Ψήνουμε το τοστ για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.



Πηγή Skai