ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της με το Predator;»

Πολιτική


Ζητούν από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει άμεσα και λένε ότι η ΕΥΠ εκφυλίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια

Στο θέμα των υποκλοπών επανέρχεται εκ νέου σήμερα Τρίτη η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;» ρωτά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

  • ΝΔ: «Παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα, αποκαλύπτονται οι παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησής του, επί πρωθυπουργίας του»

«Ζοφερό σκηνικό»

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι αποκαλύπτεται «ένα ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων», καθώς «σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ως… αντιφρονούντες μπήκαν στον «πάγο», άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή «από μέσα»».

Να δώσει άμεσα απάντηση ο Μητσοτάκης

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως «τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε. Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας, μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων».

Υπογραμμίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς»