Τασούλας για υποκλοπές: Περιμένουμε αποτελέσματα στην εξεταστική που μπορεί να μας εκπλήξουν

Πολιτική


«Για να διορθώσουμε και για να εξιχνιάσουμε μία παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, δεν χρειάζεται να παραβιάσουμε άλλα απόρρητα»

Στη «διπλή πρόκληση» της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλαδή στο πώς συνέβη αυτό το «απαράδεκτο φαινόμενο» και στο πώς μπορεί να αποφευχθεί στο μέλλον, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Αποτελέσματα που μπορεί να μας εκπλήξουν»

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο, «θα αποφασίσουν τα πάντα που αφορούν τη λειτουργία της, το εύρος της, τους μάρτυρες που θα καλέσουν και τον προορισμό της», σημείωσε ο κ. Τασούλας, ενώ, ως προς την «αποτελεσματικότητα των ερευνών που κάνει το λεγόμενο πολιτικό σύστημα για θέματα που το αφορούν», ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «αυτό κάνει την πρόκληση της αποτελεσματικότητας της Εξεταστικής ακόμη μεγαλύτερη και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Στις 7 Σεπτεμβρίου πρεμιέρα για την εξεταστική επιτροπή – Η αντιπαράθεση για το απόρρητο και τον έλεγχο της Βουλής στην ΕΥΠ

«Εφόσον ο στόχος είναι διπλός, να δούμε τι ακριβώς συνέβη και πώς συνέβη αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και πώς παρόμοια φαινόμενα θα αποφύγουμε να επαναλαμβάνονται στο μέλλον, ώστε να μην περιέρχεται η κατάσταση και η συμπεριφορά όλων μας σε αυτό το σημείο, νομίζω πως αυτή η διπλή πρόκληση της Εξεταστικής, είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και υπ’ αυτήν την έννοια αξίζει τον κόπο να περιμένουμε τα αποτελέσματα που μπορεί να μας εκπλήξουν».

«Μιλάω ελεύθερα»

Για το εάν οι πολιτικοί μιλάνε ελεύθερα στα κινητά τους, ο κ. Τασούλας είπε ότι «εγώ μιλάω ελεύθερα στο κινητό μου και μιλάω ελεύθερα και διά ζώσης. Δεν διαφέρει ο τρόπος που μιλάω, δεν έχω την αίσθηση ότι παρακολουθούμαι και νομίζω πως από ένα σημείο και μετά αυτή η αίσθηση, ότι οι πάντες παρακολουθούνται, έχει και ένα στοιχείο απονομής στον εαυτό μας της σημασίας κάποιου ο οποίος αξίζει να παρακολουθηθεί. Φοβούμαι, κ. Κουβαρά, αλλά ας μείνει μεταξύ μας, ότι δεν έχω τίποτα ενδιαφέρον να με παρακολουθήσει κανείς».

Για το απόρρητο

Για το θέμα του απορρήτου στην πρόσφατη συνεδρίαση της…Πηγήin.gr