Τι απαντά η περιφέρεια Αττικης για τον καταυλισμό τον Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Πολιτική


«H σημερινή Δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου να αναζητήσει αλλού, στις δικές της άστοχες ενέργειες και τον πρόχειρο σχεδιασμό της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, την ευθύνη για τη μη απομάκρυνση του καταυλισμού των Ρομά από τα όρια του Δήμου», υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την μετεγκατάσταση των Ρομά που ζούνε στα όρια του Δήμο Χαλανδρίου ως δική της απάντηση στα όσα ανέφερε προ ημερών ο Δήμος Χαλανδρίου:

«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σ. Ρούσσος, όπου αναφέρει αναληθώς πως υπάρχουν ευθύνες της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για το γεγονός ότι δεν έχουν μετεγκατασταθεί οι Ρομά που ζουν σήμερα στα όρια του Δήμου, πίσω από το Νομισματοκοπείο, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα παρακάτω:

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου

Πρώτον, η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πράγματι εξέδωσε πρόσκληση το Μάρτιο του 2019, λίγους μήνες πριν τις εκλογές και πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την υλοποίηση του έργου «Πιλοτικό Σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά» της Περιφέρειας Αττικής. Η νέα Διοίκηση με Περιφερειάρχη τον Γ. Πατούλη, ενέκρινε τη χρηματοδότηση του προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2019, χωρίς να προχωρήσει σε καμία αλλαγή όσον αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος.

Δεύτερον, παράλληλα με το πρόγραμμα που σχεδίασε αλλά δεν υλοποίησε ποτέ η Διοίκηση της κας Δούρου, ο Δήμος Χαλανδρίου με δικούς του πόρους υλοποίησε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις για τη διαχείριση του ζητήματος, για τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία γνώση ή/και αρμοδιότητα.

Τρίτον, κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων του Δήμου υπήρξαν από πλευράς πολιτών καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. , που οδήγησαν σε αποστολή επιστολής της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Γ.Γ. της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα κ. Σκάλκο, από την οποία προέκυπτε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη δράση, γιατί τη θεωρούν αποσπασματική και όχι ολοκληρωμένη.

Η επιστολή της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Γ.Γ. της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΣΠΑ…Πηγήin.gr